Здраве и красота

Какво трябва да знаем за лаковете за нокти

Внимавайте как и къде съхранявате лака за нокти

17.01.2014г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thenailasaurus.com

Снимка: thenailasaurus.com

Един от най-важните акценти за добра визия при дамите са здравите и добре поддържани нокти. Красиво оформеният маникюр винаги прави впечатление. Но някои често допускани грешки могат да провалят перфектния му вид и да нарушат здравата структура на ноктите. Вижте няколко съвета, които ще ви помогнат при оформянето на маникюра.

Енергичното разклащане на шишенцето с лак невинаги е добра идея

Купувайте висококачествени лакове, които имат малки метални топченца за разбиване на консистенцията. Дори и при тях не трябва да разклащате енергично шишето с лак, защото по този начин в него се образуват въздушни мехурчета. Това ще затрудни нанасянето му или няма да се нанесе както трябва върху ноктите. Вземете лака, поставете го между дланите си и го търкаляйте леко между тях.

Внимавайте как съхранявате лака за нокти

Лаковете за нокти трябва да се съхраняват в суха, тъмна и хладна среда, а не в гореща или влажна. Някои дами поставят шишенцата с лака в хладилника. Смята се, че това може да удължи срока им на годност.

Как лакът да се втвърди по-бързо?

Има една техника, която помага. След като сте завършили маникюра с топ лак, изчакайте няколко минути. След това поставете ръцете си под леко течаща хладка или студена вода, за да помогнете на лака да се втвърди по-бързо

Как да премахнете лакове с брокат?

Някои лакове с брокат се премахват по-лесно от други. Въпреки че лакочистителите без ацетон са по-щадящи за ноктите, в този случай ще се наложи да използвате такъв, в който има ацетон.

Натопете памучен тампон в него, който поставете върху нокътя. След това увийте домакинско алуминиево фолио и оставете да подейства минута-две. Раздвижете памучния тампон с лек натиск върху нокътната плочка, за да премахнете напълно брокатите. В никакъв случай не пилете с пила върху ноктите.

Масажирайте кожичките

За да бъде маникюрът ви красив, трябва кожичките около ноктите да бъдат подхранени и меки. Винаги преди или след края на маникюра си, подхранвайте кожичките с подходящ хидратиращ крем или етерично масло. Лекият масаж ще ги поддържа в перфектна форма винаги и ще избегнете тяхното лющене или сцепване, особено през студените месеци.

Когато избирате лак за нокти, освен желания цвят, искате той да бъде с хубава консистенция, четката му да е добра за нанасяне на боята и да съхне бързо. Бързосъхнещите лакове имат както своите плюсове, така и минуси. Например те не само са по-скъпи, но и дехидратират ноктите ви, което може да ги направи по-чупливи.

Свързани статии

Поставяйте база за нокти

Задължително поставяйте база за нокти. Това ще предотврати нежеланото пожълтяване на ноктите и ще направи маникюра ви по-устойчив.

Преди да поставите лак на ноктите си освен, че трябва да поправите разрошените кожички около тях със специални ножички за тази цел и да ги хидратирате, обикновено оформяте ноктите с пила.

Винаги използвайте хартиена пила за нокти. Често допускана грешка е пиленето на нокътя в две посоки. Ноктите трябва да се изпилват като движите пилата само в една посока. В противен случай може да се нацепят.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай