Здраве и красота

Водка за стегната кожа и коса без пърхот

Водката не е само за коктейли

18.03.2014г. / 14 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Водката не е само напитка, която се консумира в коктейли или чист вид, а средство, което помага да бъдете по-красиви. Ето как може да използвате водката в грижата за по-красива кожа и коса.

Стяга порите на лицето

Ако сте с мазна кожа и с широки пори, водката е вашият тоник за лице. Нанасяйте от нея с памучен тампон сутрин и/или вечер върху кожата.

За да стимулирате растежа на косата

Има много домашни маски за коса, в които се използва коняк. Той има загряващо действие и помага да ускорите растежа на косата си като помага на останалите натурални съставки да проникнат по-добре. Когато нямате коняк, водката е добър негов заместител.

Намалява омазняването на косата

Добавянето на малко количество водка към шампоана за коса ще помогне да измиете много по-добре косата си, а също така може да намали и излишното отделяне на себум.

Помага при пърхот

Счукайте 3 супени лъжици розмарин, сложете го в буркан и го залейте с една кафена чаша водка. Оставете сместа да престои една нощ. След това нанесете тази смес в корените на косата с леки масажни движения. След като изсъхне изплакнете косата си с вода или измийте както обикновено.

Свързани статии

Премахва неприятната миризма

Често спортните обувки или тези от изкуствена кожа запаряват краката. Появява се лоша миризма и понякога и гъбички по кожата на краката. Водката не само дезинфекцира, но и премахва миризмата. Накиснете краката в леген с вода и сипете малко количество водка или след като сте измили краката си минете по кожата с памучен тампон, напоен с водка.

Помага при херпес

Често при появата на херпес не разполагате със специален мехлем за третиране на проблема. Ако имате водка, нанесете леко върху него, но само ако не се е спукал. Водката ще помогне да го изсушите.

Коментирай
Свободно време