Здраве и красота

Ползите от пъдпъдъчите яйца

Детоксикират тялото

16.04.2017г. / 17 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Яйцата са важна част от здравословното хранене. Препоръчително е поне два пъти седмично да хапваме от тях. Особено полезни са пъдпъдъчите яйца. Те не само са подходящи за диетични режими на хранене, но и повишават енергийните нива. Вижте още няколко здравословни ползи от тяхната консумация.

Подобряват зрението

Пъдпъдъчите яйца са богати на витамин А, който подпомага и защитава здравето на очите. Антиоксидантната активност на витамина може да помогне за намаляване на дегенерация на макулата и да предотврати развитието на катаракта.

Стимулиране на растежа

Също както кокошите яйца, пъдпъдъчите осигуряват едно здравословно количество протеини, от които тялото ни се нуждае за редица важни процеси. Протеините се разделят на техните съставни компоненти и спомагат за създаването на нови клетки, мускули, тъкани, грижат се за здравето на костите и кръвоносните съдове.

Намаляване на кръвното налягане

Пъдпъдъчите яйца съдържат редица важни минерали, като един от тях е калият. Той има способността да намалява стойностите на кръвното налягане, тъй като действа като вазодилататор, разширявайки кръвоносните съдове и артериите, намалявайки напрежението в тях. Всъщност в тези малки яйца се съдържа много повече калий, отколкото в кокошите.

Прочистват тялото

Детоксикацията е важна, особено след празничното похапване, ако сте изложени на повече стрес, прием на медикаменти, храните се нездравословно.

Проучванията показват, че консумацията на пъдпъдъчи яйца може да помогне за премахване на токсините от кръвния поток. Ето защо, ако сте решили да си правите детокс режим, добавете и от тази полезна храна към него.

Намаляват риска от хронични заболявания

Антиоксидантите са важни компоненти за здраве, тъй като ние постоянно се борим със свободните радикали, които причиняват редица възпаления в организма, водещи до развитието на хронични заболявания.

Свързани статии

Пъдпъдъчите яйца съдържат значителни нива на витамини С и А, които могат да помогнат в неутрализирането на свободните радикали.

Успокояване на алергии

Пъдпъдъчите яйца съдържат естествено високи нива овомукоид – протеин, който действа в тялото като естествен антиалерген. Ето защо, ако страдате от възпаление или други симптоми на алергични реакции, пъдпъдъчите яйца могат да ви помогнат да нормализирате състоянието (освен ако имате лекарска забрана да ги консумирате).

Коментирай