Здраве и красота

5 причини да правите тренировките си сутрин

Целият ви ден ще е по-пълноценен

08.08.2017г. / 14 58ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Много хора тренират след работа, защото тогава им остава време. Тренировките вечер обаче често биват пропускани, защото сме уморени, защото имаме среща, защото сме на кино или защото трябва да приготвяме нещо за вечеря.

Причини да не отидете да потичате или да правите упражнения във фитнеса колкото си искате.

Ето защо е много важно да обмислите да смените изцяло тактиката и да тренирате сутрин!

Защо не трябва да правите една и съща тренировка всеки ден?

Не, не бързайте да казвате, че сутрин ви се спи много! Има много причини тренировките рано сутрин да са по-полезни. Ето пет:

1. Ще сте изпълнили ангажимента си.

Ако се настроите да тренирате сутрин ще ви е по-лесно да изпълнявате обещанието към себе си. Така ще знаете, че първото нещо след като станете от сън, е да си направите тренировката. Няма мърдане!

Голямо предимство на сутрешната тренировка е, че зарежда невероятно много с енергия през целия ден. Ще откриете колко по-будни се чувствате всъщност, вместо да спите до по-късно.

2. Ще бъдете в по-добро настроение.

Започнете деня с кардио тренировка и ще се убедите, че имате прилив на ендорфини. Те ще повишат настроението ви и ще го задържат добро през целия ден. Дори да ви се случат неприятни неща, ще се чувствате позитивно настроени към развитието им.

Свързани статии

3. Ще се храните по-добре.

Дали сте тренирали сутрин определя апетита ви през деня. Много по-вероятно е да се храните нездравословно, ако седите цял ден, отколкото ако се постараете да тичате преди работа. Самата мисъл, че ще нарушите режима си с купа чипс ще ви кара да изпитвате вина.

Упражнения със стол, които може да правите и в офиса

4. Ще имате повече време за общуване.

Ако тренирате сутрин ще имате достатъчно време да разпуснете след работа. Така ще можете спокойно да се срещате с приятели и близки, да се занимавате с любимото си хоби или да посетите културно мероприятие.

5. Ще спите много по-добре.

Сутрешното увеличаване на енергия предполага естественото ѝ понижаване с настъпването на вечерта. Ако тренирате сутрин няма да изпитвате нужда да стоите будни до късно, ще заспивате рано и няма да се будите нощем. Звучи като прекрасен режим!

Коментирай