Здраве и красота

5 храни за по-добър слънчев загар

Кои продукти помагат да хванем хубав тен на плажа

16.08.2017г. / 11 45ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Постигането на перфектен слънчев загар не става само със слънчеви бани – нужна е и подкрепа отвътре. Ето защо е важно какво ядем, за да добием по-добър тен. 

Кои са храните, които помагат за придобиването на по-добър слънчев тен?

Храните, които съдържат бета-каротин са сред най-добрите помощници в добиването на добър загар на плажа. Неслучайно много козметични продукти за тен, както и за защита от вредните UV-лъчи съдържат каротен. 

Комбинации от масла за красив тен

1. Сладки картофи.

Сладките картофи са много богати на бета-каротин и витамин А. Те увеличават шансовете за по-бързо хващане на тен като действат едновременно противовъзпалително, регулират кръвната захар и имат антибактериални свойства. 

2. Моркови.

Морковите също дължат оранжевия си цвят на бета-каротина. В тях се съдържат големи количества витамин А, който стимулира пигментацията на кожата и дава немалко ползи за зрението, кръвоносните съдове, косата и ноктите. 

Как да имаме бронзов тен и да защитим кожата през лятото?

3. Тиква.

Освен каротиноиди тиквата съдържа и витамин С. Комбинацията от двете съставки допринася за добиването на по-бърз и здравословен тен като едновременно с това стимулира имунната система и костите. В тиквата се съдържат противовъзпалителни вещества, които подобряват състоянието на кожата. 

4. Яйца.

Яйцата са невероятна суперхрана. Богати са на всички важни за здравето и кожата хранителни вещества – витамин D, селен, калций, фолиева киселина, витамини от група В, желязо, магнезий. Яйцата помагат на кожата на блести и да се подмладява. Полезни са за сърдечносъдовата система, подобряват зрението, борят се с анемията и хормоналните дисбаланси. Помагат и в отслабването.

5. Лимони.

Лимоните са много богати на витамини С и А. Комбинацията от двата витамина стимулира пигментацията на кожата и повишава защитните ѝ сили. Лимоните дават на кожата сияние и я подмладяват. 

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати