Здраве и красота

10 трика за бърз растеж на миглите

Как да направим миглите лъскави и здрави

01.11.2017г. / 13 01ч.
Илияна Николова
Mасаж на клепачите с цел растеж на миглите. Снимка: brightside

Mасаж на клепачите с цел растеж на миглите. Снимка: brightside

За да имате дълги и гъсти мигли трябва да се погрижите за тяхната красота. Предлагаме ви лесни трикове за бърз растеж на миглите, които освен това ще ги направят и по-гъсти.

10. Комбинирайте.

За да растат миглите ви бързо е нужно да ги подхранвате през целия ден. Докато носите спирала за мигли те също имат нужда от подхранване. Ето защо маслото с витамин Е ще ви е от полза. Капнете малко от него в шишенцето със спиралата ви за мигли. Така лесно ще нанасяте витамин Е върху миглите всеки път щом се гримирате.

Натурални грижи за гъсти и плътни вежди и мигли

9. Масла.

Струва си да опитате и с други масла, с които да подхраните миглите си. Подходящи са кокосовото масло, зехтинът, рициновото масло. Те подхранват в дълбочина миглите. Подходящи са за употреба през нощта.

8. Вазелин.

Вазелинът е много подходящ за суха кожа около клепачите и миглите, която възпрепятства тяхната свежест, здраве, блясък и дължина. Нанасяйте малко вазелин преди лягане за добри резултати. Избягвайте обаче контакт с очите. Намазването трябва да е много внимателно.

7. Добра диета.

Богатата на хранителни вещества диета осигурява необходимите такива за растежа и здравето на миглите. Нужни са ви мастни киселини, протеини, витамини и много аминокиселини, които да стимулират ежедневно растежа на миглите.

6. Зелен чай.

Вместо да използвате мицеларна вода или почистващ тоник за лице, използвайте отвара от зелен чай. Напоете памучен тампон и с него почиствайте нежно клепачите. Зеленият чай подхранва в дълбочина, дарява косъма с антиоксиданти с мощни противопадащи ефекти.

5. Алое вера.

Гелът от алое е много хранителен. Той подсилва корена на косъмчетата в дълбочина. Важно е да се избягва директен контакт с окото. Затваряйте добре клепачите, когато нанасяте гел от алое. След като изсъхне можете да отворите окото. Изплаквайте на сутринта с хладка вода. За повече ефект смесете алоето с рициново масло или зехтин.

Как да изберете правилната спирала за мигли?

4. Масаж.

Масажът стимулира кръвообращението, а с него и подхранването на миглите с важни вещества. Винаги правете разтривка на клепачите като движите пръстите си от вътрешната страна на окото към външната.

3. Маска с яйце.

Яйцето е прекрасна суперхрана, богата на всички необходими за живота хранителни вещества. Маската с яйце ще помогне на миглите да падат по-малко, да са лъскави, здрави, еластични и подхранени.

Направете си маска за мигли като смесите 1 яйце с 1 супена лъжица глицерин или вазелин. Разбъркайте добре сместа и я нанесете върху миглите. Повтаряйте това 3 пъти седмично за няколко месеца, докато забележите ефект.

2. Дълбоко почистване.

Винаги почиствайте грима си щателно. Дори малкото количество останала спирала по миглите уврежда тяхното здраве, причинява падането на косъмчетата, оредяването и слабостта на миглите.

1. Избирайте щадящ грим.

Някои спирали за мигли са изключително агресивни, например водоустойчивите. Избягвайте ги, защото те съдържат много силни и вредни вещества, за да се задържат по косъма. Премахването им с мицеларна вода е трудно и невинаги успешно.

Винаги намирайте време да оставите миглите си да починат малко от грима. Спирайте употребата на спирала за малко, след това отново я възобновявайте.

Коментирай