Здраве и красота

4 лесни трика за по-дълготраен парфюм

Как да накарате любимия аромат да трае цял ден

27.11.2017г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Докато откриете любимия си парфюм може да минат години. Най-накрая намирате уханието, което най-точно подчертава същността и темперамента ви. Но се чудите как да накарате този аромат да остане по-дълготраен върху тялото ви.

Вместо да пръскате периодично от парфюма си през целия ден, разберете кои са лесните и прости начини да удължите неговия ефект.

Пръскайте на точно определени места

Парфюмът и тялото работят на принципа на електрическите ароматизатори, които разпръскват аромат при нагряване.

Ето защо вие трябва да направите същото. Пръскайте от парфюма си на местата по тялото, които отделят повече топлина. Така ще сте сигурни, че любимият ви аромат ще се разнася около вас през целия ден.

Как ароматът на парфюм влияе на психиката ни?

Отделящи повече топлина места са китките, лактите, шията, зоната на свивката зад коленете.

Овлажнявайте кожата

Добре хидратираната кожа излъчва многократно повече аромат, отколкото сухата. Ароматът на парфюм трае много по-дълго, ако го приложите върху масло за тяло или лосион без добавени ухания и след това втриете в кожата. За предпочитане е да го правите, когато кожата все още не е напълно изсъхнала след баня, за да поеме в дълбочина ароматите.

Да си направим парфюм в домашни условия

Върху косата

Пръскайте по малко парфюм и върху краищата на косата. Избягвайте пръскане в основата при скалпа, защото това повишава омазняването.

Върху дрехите

За да сте сигурни, че около вас се разнася любимия ви нежен аромат, нанасяйте по малко и върху дрехите. Не го правете директно, тъй като рискувате да остане мазно петно. Вместо това напръскайте от парфюма върху памучен тампон, изчакайте няколко секунди, след това преминете нежно с него по тъканите на дрехите ви.

Накрая можете да оставите тампона някъде в гардероба, откъдето индиректно да излъчва аромат, който да попие в дрехите ви.

Снимка: iStock

Коментирай