Здраве и красота

5 етерични масла при мускулни болки

Намаляват напрежението и ви помагат да релаксирате

11.03.2019г. / 07 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мускулите в нашето тяло работят ежедневно. Натоварваме ги със спорт, вдигане на тежки предмети, работейки на крак, ходейки на високи токове и т. н. Всичко това, в допълнение с резките и необмислени движения, недостига на някои минерали като магнезий, може да е причина за възникването на мускулни болки и напрежение.

Тогава облекчаваме неразположенията си с мехлеми, противовъзпалителни медикаменти. Вижте няколко ароматни масла, които също могат да помогнат при мускулни болки.

Масло от камфор

Едно от най-добрите етерични масла за облекчаване на мускулни болки е маслото от камфор. Има приятен аромат, намалява болката и подуването на мускулите. Освен това, нанесено върху кожата, има охлаждащ ефект, което също осигурява допълнителен комфорт.

Масло от риган

Друго етерично масло, за което е установено, че има положителен ефект върху мускулните болки е ригановото масло. Ако страдате от мускулни спазми, опитайте да им повлияете с този аромат. Освен че облекчава болката, то успокоява и възпалението. Маслото от риган може да се комбинира и с други масла.

Лекарства, които никога не трябва да спирате внезапно

Масло от кардамон

Друго етерично масло, което може да ползвате за облекчаване на неразположенията е маслото от кардамон. Клинични проучвания показват, че то може да намали възпалението и да облекчи неразположенията.

Свързани статии

Масло от лавандула

Маслото от лавандула е чудесно по ред причини. То ни помага да релаксираме, да намалим стреса, да спим по-спокойно. Но нанесено върху кожата може да бъде и нашата ароматна терапия при възпалени и болезнени мускули. Маслото може да добавяте към ваната, към лосиона за тяло.

Масло от лайка

Когато боледуваме от настинка, един от най-често приготвяните чайове е този от лайка. С тази билка си правим и инхалации за облекчаване на напрежението в синусите. Има защо. Лайката е билка с мощни противовъзпалителни свойства. Прилагана като етерично масло, може да облекчи мускулните спазми и напрежение.

Коментирай