Здраве и красота

4 етерични масла, потискащи стреса и тревожността

Предпазват от депресия

08.04.2019г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Уханията от различни билки или плодове имат невероятни доказали се във времето полезни свойства. С помощта на наситените аромати можете да облекчите различни състояния, включително причинени от повишени нива на стрес, тревожност и безпокойство. Сред най-ефикасните в тези случаи етерични масла, ухаещи превъзходно, се открояват четири, имащи силно благоприятно въздействие при стрес.

5 етерични масла при мускулни болки

Лавандула

Лавандулата има превъзходен аромат. Освен това облекчава безпокойството, потиска тревожността и подобрява настроението. Това е от голямо значение за секретирането на хормони на щастието, борещи се със стреса и депресията. Лавандулата има много полезни свойства и за съня. Тя противодейства на безсънието, намалява нощните събуждания и осигурява дълбок сън през цялата нощ.

Когато спите добре, нивата на стрес се понижават. Това е естествен механизъм на тялото, който ние често нарушаваме заради стресовия си начин на живот.

Цитрусови масла

Цитрусовите аромати помагат в облекчаването на симптомите на тревожност. Особено полезни са грейпфрутът, бергамотът, сладкият портокал, лимонът, мандарината. Високото съдържание на лимонен в тях помага за облекчаване на стреса и тревожността. Този природен химикал има свойството да тонизира и успокоява нервната система.

Свързани статии

Масло от иланг-иланг и нероли

Етеричното масло от иланг-иланг има стимулиращо действие за мозъка. По този начин се потискат механизмите, отключващи депресия. Благоприятно се повлиява и тревожността.

6 етерични масла, които лекуват пърхот

Маслото нероли е едно от най-скъпите, но има наистина невероятни ползи в подобряването на симптомите на безпокойство, причинено от стрес, заради което си заслужава.

Дълбоки дървесни масла

Богатите дървесни аромати имат фантастични свойства в потискането на стреса и намаляване на тревожността. Сред тях са тамян, кедрово дърво, чаено дърво, сандалово дърво, кипарис.

Коментирай