Здраве и красота

4 етерични масла, които да ползвате след 30

Забавят процесите на стареене на кожата

30.07.2020г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В грижата за здравето и красотата на кожата на лицето и тялото, ние се доверяваме на маслата, с които природата ни е дарила. Кокосово масло, зехтин, масло от нийм, авокадо и лавандула, са известни със своето мощно антистареещо действие. Те ни помагат да възвърнем блясъка на кожата, да подобрим нейните хидратация и еластичност. Кои други масла се грижат за красотата ни?

Масло от пшеничен зародиш

Ако все още не сте го ползвали, трябва да знаете, че маслото от пшеничен зародиш е едно от най-добрите масла против стареене. Богато е на антиоксиданти, витамини А и Е. Може да се комбинира с други етерични масла, дори е препоръчително да се разрежда с такива, тъй като е концентрирано.

Как кокосовото масло намалява риска от косопад и накъсване на косъма

Масло от жожоба

Маслото от жожоба, освен че подобрява циркулацията и еластичността на кожата, подхранва в дълбочина. Също така ни осигурява витамини Е и С, които намаляват клетъчната дегенерация. Етеричното масло е добра грижа през студените месеци, като може да омекоти по-грубата кожа в областта на лактите, колената. То е най-бързият начин да се справите със сухата кожа. Чудесно е и за масаж след баня.

Как да ползваме зехтин за красива кожа

Масло от семена на нар

Богато на антиоксиданти, които намаляват вредното въздействие на свободните радикали, подходящо като грижа за тялото и лицето. Маслото от семена на нар се съдържа в редица козметични продукти, които имат за цел да забавят процесите на стареене на кожата. То е подходящо за всеки тип кожа, като може да помогне и за подобряване на вече появили се бръчки. С маслото от нар може да си приготвяте и домашни пилинги.

Свързани статии

Бадемово масло

Невероятно масло, което не само се грижи за красотата на кожата, но подобрява и кръвообращението. Кожата като всеки друг орган в човешкото тяло се нуждае от хранителни вещества, за да бъде здрава. Доброто кръвообращение доставя точно тези необходими ѝ вещества.

Бадемовото масло съдържа големи количества витамини Е и К и благодарение на този витаминен комплекс прави кожата еластична. За да извлечете максимум ползи от маслото може да го нанасяте върху кожата си след душ, както и през летните месеци, когато събирате слънчев тен.

Коментирай
Свободно време