Здраве и красота

Хидратиращи масла за кожа, които да нанасяте след дезинфекция

Компенсират сухотата при често миене на ръцете и ползването на дезинфектант

22.03.2020г. / 10 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Честото миене на ръцете и дезинфекцията могат да пресушат до краен предел кожата, правейки я уязвима на нацепване, раздразнение и податливост към инфекции. Това е проблем, с който не бихте искали да се сблъсквате, затова е добре да знаете какви масла за дълбока хидратация да използвате след миене. Те подхранват и овлажняват кожата в дълбочина, поддържайки мекотата и здравината ѝ.

10 мощни натурални масла срещу стареене

Кокосово масло

Кокосовото масло се абсорбира лесно в кожата. То има множество ползи за здравето, които дължи на витамините Е и К в състава си. Кокосовото масло има мощни антигъбични и антибактериални свойства, които подобряват състоянието на кожата. Чудесен начин да върнете свежестта ѝ след интензивно миене и дезинфекция.

Зехтин

Зехтинът е може би най-полезната течна мазнина сред всички. В него се съдържат антиоксидантните витамини А, Е, К и D. Нанасянето на зехтин върху кожата ѝ помага да се възстанови дори от дълбоки увреждания и да върне мекотата и еластичността си.

6 масла, които стягат кожата на тялото

Слънчогледово олио от студено пресовани семки

Нерафинираното олио от слънчогледово семе също има своите незаменими качества. То е богато на витамин Е, който е съществен антиоксидант за кожата. Слънчогледовото олио е естествен овлажнител за кожата, който я защитава и прави бариера между нея и атакуващите я патогени и микроорганизми.

Масло от ший

Маслото от ший обикновено се предлага в твърда форма, но лесно се топи при допир с кожата. То оставя усещане за свежест и мекота. Използва се като хидратант в редица козметични продукти. Може да се комбинира с кокосово масло или зехтин за по-добър ефект след интензивно миене на ръцете и пресушаване на кожата.

3 домашни масла за невероятна кожа

Масло от жожоба

Маслото от жожоба е популярно с антиалергичните си свойства. То успокоява кожата и възвръща здравето и еластичността ѝ. Подхранва в дълбочина, като коригира нанесените увреждания много бързо и ефективно. Има противовъзпалителни и заздравяващи свойства.

Защо трябва да ползваме масло за лице заедно с крема?

Свързани статии

Масло от гроздови семки

Изключително богати на витамин Е и есенциални мастни киселини, гроздовите семки и тяхното масло са един перфектен натурален овлажнител. Имат антиоксидантни свойства, които забавят стареенето на кожата. Притежават също така антимикробни и противовъзпалителни свойства, заради които маслото от гроздови семки заслужава вниманието ви в грижата за пресушената кожа.

5 от най-добрите етерични масла за сърбяща и лющеща се кожа

Бадемово масло

Бадемовото масло е една класика в грижата за кожата. То също е много богат на витамин Е източник. Съдържа още цинк, протеини и калий, които проникват дълбоко в кожата и поправят уврежданията в нея.

Коментирай