Здраве и красота

4 камъка за силен имунитет

Помагат при различни неразположения

30.03.2020г. / 09 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Нашата имунна система е защитникът на тялото. Имунитетът ни силно се влияе от отрицателните емоции, като стрес, гняв, тревога, омраза. Негативен ефект върху него оказват нездравословното хранене, лошите навици, заседналият начин на живот.

Дори и да полагаме усилия да живеем по-здравословно, понякога се случва да се разболеем от грип, настинка. Срещу неразположенията действаме по добре познатите ни начини, следваме препоръките на лекарите. Хубавото е, че има някои камъни, които могат да подпомогнат по-бързото ни възстановяване и да засилят имунитета ни.

Кехлибар

Вероятно сте виждали малки деца да носят на шията си кехлибарен гердан. Смята се, че положен върху шията, вътрешната страна на китките или слънчевия сплит, може да осигури ефективно облекчение, когато сме неразположени, когато на децата им никнат зъбки.

Как цветовете ни карат да се чувстваме и как да ги използваме

Кехлибарът е уникален камък, който повишава нашата жизненост, абсорбира негативността, подпомага бързото възстановяване, намалява стреса. Помага при болки в гърлото, действа благоприятно на щитовидната жлеза, намалява ставните неразположения, подобрява функцията на черния дроб, сърцето, бъбреците.

Аметист

Друг камък, който ще ви помогне да повишите имунитета си, е аметистът. Той има благоприятно действие върху чревната флора. Носете го, за да облекчите напрежението и стреса, при безсъние, когато се чувствате гневни, имате стомашни неразположения, главоболие, нужда от пречистване на кръвта.

10 суперхрани, които подобряват цялостното здраве

Калцит

Зеленият калцит има способността да подпомага усвояването на калция от храните, когато се носи под формата на аксесоар. Освен това, камъкът облекчава емоционалния стрес, с него сме много по-уверени в себе си, облекчава разстройствата на нервната система. Разбира се и повишава защитните сили на организма.

Свързани статии

Синият калцит помага при високо кръвно налягане. Оранжевият помага за облекчаване на проблемите с жлъчката, храносмилателни неразположения. Белият ще намали мигрената, а червеният подобрява метаболизма.

Лепидолит

Камък за пречистване, спокойствие, разсейване на негативността. Носенето му ще ви помогне да спите по-пълноценно, а както знаете, за силен имунитет е много важно да спим не по-малко от 8 часа и сънят ни да е възстановяващ. Лепидолитът се препоръчва и при депресия, чести промени в настроението, за облекчаване на алергии, ставни неразположения, когато се прилага върху тях.

Снимки: istock

Коментирай