Здраве и красота

5 маски за лице с алое вера за здрава и красива кожа

Правят чудеса с кожата на лицето

24.04.2020г. / 08 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Алое вера е невероятен дар от природата. То има прекрасно влияние върху кожата. Може да успокои слънчеви изгаряния, екземи, кожни възпаления, акне, да хидратира и подхранва в дълбочина. За да се възползвате от всички тези страхотни ползи, които алоето предлага за кожата, правете си редовни маски за лице с него. Ето и някои полезни рецепти.

5 интересни рецепти за домашни маски за лице

Маска с алое вера и мед за успокояване на кожата

Медът предлага успокояващи вещества на кожата. Той има противовъзпалителни, антибактериални и подхранващи свойства. В комбинация с алое вера медът прави чудеса с кожата. Двете съставки имат противовъзпалителни и неутрализиращи бактериите и микроорганизмите съставки.

За да си направите маска с мед и алое смесете двата продукта в съотношение съответно 1:2. Нанесете маската върху почистена и суха кожа. Масажирайте няколко минути, докато стане лепкава и оставете да подейства още 30 минути.

5 лифтинг маски за лице с яйца

Алое вера с оцет за нежно ексфолиране

В алое се съдържат бета-хидрокси киселина и салицилова киселина, което го прави перфектен натурален ексфолиант. Оцетната киселина в оцета пък има противовъзпалителни свойства, които намаляват раздразненията и възпаленията по кожата.

За да си направите нежна ексфолираща маска за лице, смесете 1 лъжица гел от алое с 1 лъжица оцет. Добавете към тях 1 чаена лъжичка утайка от кафе или захар. Разбъркайте и нанесете върху леко влажна кожа.

10 супер ползи от маските за лице

Алое с куркума за изравняване на тена

Пигментните петна и потъмняванията на кожата в резултат на слънчевата светлина могат да са наистина неприятни. С помощта на антиоксидантите в куркумата можете да им повлияете и да накарате кожата си да върне светлия си и жизнен вид. Алое вера предоставя антипетна терапия в допълнение на мощните антиоксиданти в куркумата. Ако добавите и малко лимонов сок към маската, витамин С в него ще допринесе в борбата със свободните радикали, тъй като той също е мощен антиоксидант.

4 домашни маски за перфектна кожа

Алое с кокосово масло за дълбока хидратация

За суха и лющеща се кожа използвайте маска от кокосово масло и алое вера. Тази невероятна комбинация дава на кожата необходимите хидратиращи молекули, проникващи в дълбочина. Кокосовото масло има положителен ефект и в потискането на възпаленията, включително при акне. Смесете 1 лъжица алое с 1 лъжица размекнато кокосово масло и нанесете с масажиращи движения върху кожата на лицето.

Домашни разкрасяващи маски, които ще ви трябват тази есен

Алое вера с кисело мляко за тонизирана кожа

В киселото мляко се съдържат полезни пробиотици. Те подхранват кожата, тъй като в нея живее микробиом, какъвто живее и в червата. Полезните бактерии в киселото мляко подхранват и хидратират кожата. В комбинация с алоето киселото мляко освежава, тонизира и съживява кожата. Смесете 1 лъжица алое с 1 лъжица кисело мляко. Нанесете маската върху суха кожа и оставете да изсъхне за 30 минути. След това измийте.

5 подхранващи и хидратиращи маски за суха кожа

Коментирай