Здраве и красота

Най-хидратиращите храни (галерия)

Плодове и зеленчуци, които са полезни за организма, здравето и поддържането на баланс в тялото

03.06.2020г. / 14 28ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хидратирането на организма е от основно значение за здравето и нормалното протичане на всички функции в тялото. Когато почувстваме жажда и нужда да посегнем към чашата с вода, значи вече сме в лека форма на дехидратация. Често не си даваме сметка колко затрудняваме организма си, действайки по този начин. Хидратацията на тялото трябва да се случва непрекъснато през цялото денонощие, така че да не затормозяваме нормалното функциониране на органите и системите ни.

За да сме сигурни, че във всеки един момент сме добре хидратирани, трябва да се обръщаме не само към водата и течностите, а трябва и да разчитаме на хидратиращите храни, които внасят допълнителни течности в организма ни, изпълнени с витамини и минерали за перфектен баланс.

Някои хора не обичат да пият вода често и в големи количества. „Наливането“ с течности за тях е неприятно задължение, което често пропускат. За тях, както и за всички останали, включването на хидратиращи храни е изключително важно за поддържането на воден и електролитен баланс.

Кои са най-хидратиращите храни, вижте в галерията тук.

 

Коментирай