Здраве и красота

Как да елиминирате мастните натрупвания от бедрата

По-малко въглехидрати

27.06.2020г. / 14 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Освен плоското коремче и стегнатото и повдигнато дупе, изваяните бедра са другото нещо, което искаме да постигнем. Мастните натрупвания в тази област понякога може да се окажат упорити за сваляне. Но следвайки тези стъпки, можем да се справим с тях.

500 калории по-малко

Елиминирането на само 500 калории от дневния ви прием, помага да изгаряте излишни мазнини, включително в областта на бедрата.Консумирането на по-малки порции няколко пъти на ден, обикновено четири до шест пъти, ще ви помогне да се справите с глада. Важно е менюто ви да включва богати на хранителни вещества храни, като боровинки, ягоди, ядки, кисело мляко, киноа, овесена каша, риба, пилешко, телешко месо.

Антицелулитни комбинации от храни

Пийте повече вода

Това помага не само да намалите приема на калории и да бъдете добре хидратирани. По този начин вие помагате на бъбреците да елиминират голяма част от токсините, подобрявате перисталтиката на червата, което намалява риска от запек. Здравословният прием на вода спомага за засилване на метаболизма с до 30%, по-добре се усвояват хранителните вещества, имате повече енергия, намалявате задържането на излишни течности, заради което бедрата ви изглеждат по-подпухнали.

Правете упражнения

Има някои упражнения, които са изключително ефективни за долната част на тялото. Тук може да видите кои.

Плодове, които помагат при целулит

По-малко въглехидрати

Още един начин да намалите мастните натрупвания на бедрата е да направите корекция в консумацията на въглехидратите. Намалете техния прием, но си осигурете и такива, които подпомагат отслабването, а не обратното. Повече вижте тук.

Свързани статии

Излишните въглехидрати, особено ако са под формата на тестени изделия, захар, прекомерна консумация на нишестени зеленчуци, повишават нивата на кръвната захар и инсулина. Когато имаме излишък на въглехидрати, тялото ги складира като мазнини. От друга страна, намаляването на въглехидратите, намалява и нивата на инсулин, което кара тялото ви да изгаря съхраняваните мазнини.

Осигурете си достатъчно фибри и протеини

Здравословните източници на протеини и фибри също спомагат за отслабването. Протеинът подпомага метаболизма ви, така че изгаряте повече излишни калории, а фибрите подобряват храносмилането, което също е важно, когато отслабвате. Кои източници на протеини са подходящи за диета? Вижте няколко примера тук.


Коментирай