Ако има нещо, което почти всяка жена (мъжете имат по-малко от него) има и определено не харесва, то това е целулитът. Масажи, упражнения, козметики, процедури... Пробваме всичко, което може да ни помогне да се справим с портокаловата кожа. Храната, която консумираме е от съществено значение.

Ето защо споделяме с вас 6 здравословни антицелулитни комбинации от храни, които да направите част от вашето меню.

Авокадо и тъмни листни зелени зеленчуци

Чудесна комбинация срещу упорития целулит, която ще ви осигури полезни витамини, минерали и мазнини. Може да си приготвяте салата с авокадо, спанак, марули, зеле кейл, къдраво зеле, айсберг.

Тези храни са подходящи за приготвяне и на смути напитки. Полезни и с високо съдържание на антиоксиданти, ще ви помогнат да подобрите вида на кожата си в областите, където се образува целулит.

Яйца, черен боб и чушки

Протеинова комбинация, която засища е необходима, особено ако тренирате. Чушките са богати на витамин С, който има благоприятно влияние върху кожата, бобът е с високо съдържание на фибри. По възможност приготвяйте боба у дома, без да му добавяте сол. Ако ползвате такъв от консерва, хубаво е да го изплаквате с вода в гевгир. Солта и захарите, които се добавят в консервите задържат излишни течности и са причина за образуването на така наречения воден целулит.

Хранителни комбинации, които дразнят стомаха

Кисело мляко и горски плодове

Горските плодове са богати на антиоксиданти, витамини, вкусни са и имат малко калории. Киселото мляко е подходящо за вашата здравословна диета, защото е богато на протеини и пробиотици, които подпомагат изгарянето на излишните мазнини.

Според някои изследвания, редовният прием на калций и витамин D също е важен за редуциране на теглото. Хапвайте кисело мляко с горски плодове, но нека млякото да е натурално, а не от готовите продукти, които се предлагат в магазините.