Независимо от сезона, в който се намираме, нашето тяло се нуждае от детокс. Най-лесният начин да направим такъв няколко пъти в месеца е следвайки лунната диета. Благодарение на нея може да елиминираме голяма част от излишни течности в организма и да го подготвим за един по-здравословен модел на хранене. Консумирайки вода, билкови чайове и пресни плодови и зеленчукови сокове, ние осигуряваме на тялото си енергия.

Още по темата

Лунната диета има 4 фази, които трябва да следваме, като най-трудна е тази на нарастваща луна. Тогава може да се повиши апетитът ни. Когато консумирате напитки е важно да не добавяте подсладители, сол, подправки.

Тъй като всеки понася различно очистващите дни, ако усетите слабост, може да си позволите консумацията на по-захарен плод, като сливи, круши, киви или пък да хапнете малка купичка зеленчукова салата, отново без да я овкусявате.

Диетата Пеган топи килограми и ни прави по-здрави

Не се консумират млечни продукти, хляб, алкохол. Всеки от режимите на тази диета трае 24 часа от настъпването на съответната лунна фаза. След това, постепенно се захранете с бульони, кисело мляко, по-леки меса.

Запишете си фазите на Луната за месец октомври.

  • 2.10.2020 г – 00:55 часа – пълнолуние;
  • 10.10.2020 г – 03:24 часа – последна четвърт;
  • 16.10.2020 г – 22:14 часа – новолуние;
  • 23.10.2020 г – 16:17 часа – първа четвърт.