Здраве и красота

8 полезни есенни билки, които можете да отглеждате вкъщи

Подпомагат здравето, радват окото и изпълват дома с прекрасен аромат

29.10.2022г. / 12 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Кориандър

Кориандърът може да се отглежда в домашни условия. Той допринася в детоксикирането на тялото, като подобрява дренажната функция на бъбреците и пикочната система. Може да се добавя в редица ястия с месо и зеленчуци, яхнии, супи.

5 билки за повече енергия и цялостно здраве

6. Кимион

Есента е времето да съберете невероятните семена на кимиона. Той вирее чудесно в саксия на балкона, което го прави идеален за отглеждане вкъщи. Известен е с ползите си за храносмилателната система. Богат е на желязо. Има потенциал да се бори с диабета, както и да спомага в превенцията на това заболяване. Подходящ е за ястия с боб, супи, печива, яхнии.

7. Мащерка

Мащерката е прекрасна билка, която се използва за подправка и за чай. Има имуностимулиращо действие, което е особено важно през есента. Притежава противогъбични свойства, а вкусът и ароматът ѝ са прекрасни.

6 билки при стомашни неразположения

8. Червен пипер

Червеният пипер расте много успешно в саксия на балкона. Заслужава си да опитате да го отглеждате, защото е изключително полезен. Оказва благотворно влияние при кожни проблеми, има антибактериални свойства, намалява нивата на кръвната захар и спомага за топенето на мазнините.

Коментирай