Здраве и красота

Маслото от чаено дърво се грижи за скалпа и растежа на косата

За многобройните ползи за кожата и косата от чаеното дърво

08.10.2020г. / 10 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грижите за кожата включват широк набор от методи и продукти, които обогатяват и подхранват, имат хидратиращи и оздравителни свойства. Маслото от чаено дърво е един такъв прекрасен природен продукт, който има невероятни действия върху кожата. То помага при акне, възпаления, раздразнения, подхранва и пречиства кожата.

Ползи от маслото от чаено дърво за кожата

Маслото от чаено дърво обаче има невероятни ползи и за косата. То прави чудеса със скалпа и косъма. Ето кои са многобройните му ползи за здрава, жизнена и красива коса.

Намалява пърхота и облекчава раздразнението в скалпа

Маслото от чаено дърво е често срещана съставка в продукти против пърхот заради доказаните му свойства в областта. То има антибактериални и противогъбични свойства. Намалява възпалението и успокоява раздразнената и лющеща се кожа.

Предотвратява натрупването по кожата и косъма

Натрупванията и отлаганията по косъма и скалпа могат да окажат силно негативно въздействие върху косата и кожата. Отпадни продукти, като масла, себум, пот, замърсявания и мъртви кожни клетки по скалпа и косата предизвикват запушвания на фоликулите, което пък може да доведе до по-сериозни проблеми. Маслото от чаено дърво противодейства на тези натрупвания и предпазва от възпаления и по-нататъшни проблеми с кожата и косата, като едновременно с това стимулира нормалния растеж.

Лечебните свойства на маслото от чаено дърво

Подпомага растежа на косата

Често възпаленията са причина за косопад и затруднено израстване на нови косми. В резултат косата оредява и става слаба, губи блясъка си и трудно се възстановява. Редовната употреба на масло от чаено дърво подпомага растежа и може да окаже благотворно влияние при косопад.

Свързани статии

Поддържа косъма здрав и лъскав

Натрупванията по косъма и възпаленията в кожата на скалпа могат да накарат косата да изглежда суха и с нездрав вид. Тя губи блясъка и жизнеността си. Маслото от чаено дърво спомага за възвръщане на красотата на косата. Подобрява излъчването ѝ и стимулира блясъка ѝ, като ограничава наслояванията и натрупванията, които пречат на косъма да покаже най-доброто от себе си.

Маслото от чаено дърво лекува вагинални гъбички

Облекчава акнето по скалпа и врата

Страдащите от акне знаят, че този проблем далеч не засяга само лицето. Той се разпростира по цялото тяло и окосмените части са едни от най-засегнатите. В това число попадат скалпът и вратът. При тях има изпотяване, условия за натрупване на замърсявания и себум, които запушват порите на кожата и предизвикват възпаления на космените фоликули. Маслото от чаено дърво може да помогне и за облекчаването на този проблем.

Коментирай
Свободно време