Здраве и красота

Упражнения за стягане на вътрешната част на бедрата

Как да изваете кожата в тази деликатна зона

15.10.2020г. / 15 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се опитвате да отслабнете е важно не просто да свалите излишните килограми, но и да стегнете цялото си тяло, така че да не останат неприятни следи от увиснала и отпусната кожа. Един от най-уязвимите участъци от тялото след отслабването е вътрешната част на бедрата. Кожата там увисва лесно, затова се нуждае от по-упорити упражнения, предназначени за натоварване на тази зона, за да стегнете бедрата и да върнете самочувствието си.

5 домашни упражнения, които конкурират ходенето на фитнес

Повдигане на топка за баланс

Легнете по корем. С крака хванете топка за стабилност (голяма надуваема топка за упражнения). Започнете да я повдигате с изправени крака нагоре към гърба си, докъдето можете. Не се насилвайте, ако усетите болка, за да не претоварите кръста и гръбнака. Правете 3 серии по 10 повторения. След това легнете по гръб и повторете упражнението.

Страничен напад

Застанете изправени с долепени стъпала. Стъпете с единия крак встрани, като свиете в коляното до ъгъл 90 градуса. Другият опорен крак остава изправен и опънат. Направете 3 серии по 10 повторения с единия крак, след това сменете краката и повторете упражнението.

Упражнения, които можете да правите навсякъде

Обратен напад

Нападите са чудесно упражнение за извайване на бедрата. Те се изпълняват, като от изправен стоеж с прибрани крака стъпите напред с единия крак, като другият остава опорен. Водещият крак се свива в коляното до ъгъл 90 градуса. За да стегнете вътрешната част на бедрата, направете това упражнение, но назад.

Свързани статии

Страничен напад със свиване и повдигане

За да направите това упражнение е нужно да изпълните страничния напад, описан по-горе. Когато връщате активния крак, изпълняващ напада обратно към опорния крак, вместо да долепите крака един до друг, повдигнете активния крак към гърдите, свийте в коляното и придърпайте към тялото максимално.

Лесни упражнения, когато сте си вкъщи

Клекове с медицински ластик

Увийте медицинския ластик около прасците. Започнете да издърпвате единия крак встрани, като след това изпълнявате клек до 90 градуса. При всяко изправяне връщайте краката си в събрана позиция един до друг. Направете 3 серии по 10 повторения с всеки крак, като след това смените краката.

Коментирай