Здраве и красота

Лесни упражнения, когато сте си вкъщи

Подходящи за всички възрасти

20.03.2020г. / 12 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Във време на криза, когато се налага да си останем вкъщи за по-дълго и когато спортните и фитнес занятия навън са отменени, все пак трябва да поддържаме форма някак. С помощта на някои лесни домашни упражнения можете да поддържате тонуса си, който е важен и за имунитета.

5 домашни упражнения, които конкурират ходенето на фитнес

Ето няколко лесни за изпълнение упражнения, които можете да правите вкъщи и които са подходящи за всяка възрастова група.

Коремни преси плюс движение на краката

Легнете по гръб. Изпълнявайте коремни преси, като същевременно движите напред-назад свитите в коленете крака. Ще усетите силно напрежение в коремните мускули и бедрата, което е и целта на упражнението.

5 страхотни упражнения на стол

Планк

Упражнението „планк“ напряга абсолютно всички групи мускули. Полезно е за гърба, седалището, гърдите, бедрата, ръцете. Достатъчно е да издържите в това положение на тялото 30 секунди. Не се напрягайте излишно, за да не затрудните имунната си система. Фитнес инструктори съветват да не се претоварваме във време на здравна криза, защото това представлява допълнителен стрес за организма, с който имунната система трябва да се бори.

3 прости упражнения за премахване на стреса

Клекове

Клековете са лесни за изпълнение вкъщи. Подходящи са за всички възрастови групи, стига да няма установен проблем със ставите на коленете. Правете по 3 серии с по 10 клякания всяка.

3 упражнения с фитнес топка за цялостно стягане

Стягане на бедрата и седалището

Заемете позиция „куче“, в която сте подпрени на лакти и колене. Започнете да повдигате и сваляте единия крак, леко свит в коляното нагоре и надолу. Направете 3 серии по 10 повторения с всеки крак.

3 упражнения за бързо стягане на корема

Упражнение за гръб и бедра

Застанете в поза като за „планк“. Свивайте единия крак в коляното напред към тялото, като задържате за 1-2 секунди. Не сменяйте крака, докато не изпълните поне 10 повторения. След това сменете краката и повторете.

4 упражнения, които повишават либидото

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време