Здраве и красота

Маска за лице с папая и кокосово масло

Забавя стареенето на кожата

20.10.2020г. / 04 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-вкусните и екзотични плодове е папаята. Редовната ѝ консумация намалява риска от рак, подобрява храносмилането, забавя процесите на стареене на кожата, засилва имунитета, полезна е за здравето на очите. Тя е богата и на антиоксиданти, за които е известно, че забавят стареенето на кожата. Освен консумирайки я, можем да я прилагаме върху лицето си и като маска, така се грижим отвън навътре за красотата си.

Как да си приготвите маска за лице с папая?

В блендер комбинирайте 1 с.л. папая, 1-2 с.л. семена от папая, 1 с.л. мед. Смелете всичко и добавете ½ ч.л. кокосово масло. Разбъркайте внимателно. Нанесете маската върху почистена кожа на лицето и шията и след 15 минути изплакнете с хладка вода. След това, ако е необходимо, нанесете подходящ крем.

Свързани статии

Прилагането на плода и семките върху кожата има редица ползи за нея. Папаята е богата на папаин, който е известен с това, че действа като естествен ексфолиант, елиминирайки мъртвите кожни клетки. Също така намалява появата на фини бръчки и свива порите.

5 лифтинг маски за лице с яйца

Папаята съдържа и алфа-хидрокси киселина, която е отличен антиоксидант, който действа подмладяващо. В комбинация с овлажняващите свойства на меда и кокосовото масло се получава невероятна грижа за кожата. Важно е да споменем, че маската с папая може да предизвика леко усещане за парене, затова ако при вас има нетърпимо парене, веднага измийте маската.

Коментирай
Свободно време