Здраве и красота

6 причини да ползвате серум с витамин C за вашата кожа

За прекрасна, здрава, сияеща и млада кожа

07.03.2020г. / 07 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Витамин С е мощен антиоксидант, който има много ползи за здравето и кожата. Неговото приемане е от съществено значение за имунната система, борбата със свободните радикали, увеличаващи нивата на стрес, състоянието на кожата. Като силен антиоксидант витамин С може да се прилага и локално върху кожата под формата на серум, който има чудотворни ефекти в много отношения. Ето няколко причини да започнете да използвате серум с витамин С за вашата кожа.

10 ползи от приема на витамин С

Регенерира клетките

Като много силен антиоксидант, концентрираният серум с витамин С действа активно в процеса на регенерация на увредените кожни клетки. Наред с консумацията му в диетата е важно да го прилагате и върху кожата за по-бързо възстановяване и подмладяване.

Елиминира патогените

Богатата на антиоксиданти диета подпомага имунната система в борбата ѝ с различни патогени. Същото важи и за кожата. Серумът с витамин С блокира вредните ефекти на UV-лъчите, на негативните външни фактори, както и на различни бактерии и микроорганизми, увреждащи кожата и причиняващи възпаления.

9 причини да наблегнете на витамин C в диетата си

Помага при акне

Акнето е възпалително заболяване по кожата. За да бъде блокирано, кожата се нуждае от мощни антиоксиданти, които да ускорят процеса на потискане на възпалението и възстановяване на кожата. Серумът с витамин С е такъв продукт, който задейства естествените механизми на синтез на колаген, които участват в оздравителните процеси в кожата.

Забавя стареенето

Със задействането на механизмите на синтез на колаген в кожата се забавя и стареенето. Това спомага за изглаждане на фините линии и бръчките, както и озаряването на кожата, нейното подмладяване и възвръщане на естествената ѝ свежест.

3 начина да стимулирате синтеза на колаген

Изравнява тена при пигментни петна

Серумът с витамин С като силен антиоксидантен продукт ограничава свръхпроизводството на меланин, като по този начин изравнява тена и премахва хиперпигментацията. Особено ефективен е за премахване на тъмни кръгове около очите.

4 витамина за здрав черен дроб

Хидратира кожата

Кожата губи влага непрекъснато през цялото денонощие. Затова се нуждае от допълнителна хидратация както отвътре, така и отвън. Серумът с витамин С играе важна роля в балансирането на нивата на течности в кожата. Той я хидратира в дълбочина и я кара да изглежда свежа и сияйна.

Коментирай
Свободно време