Всеки човек има индивидуални особености по отношение на ходенето до тоалетна. Най-добре би било, ако успявате да се изхождате всяка сутрин. Така ще ви е по-леко, няма да задържате излишни токсини през деня и ще се чувствате бодри и енергични. Запекът е проблем, който засяга много хора и който прави живота наистина мъчителен в много отношения.

Ефикасни начини за използване на зехтин при запек

Има някои неща, които бихте могли да направите и които потенциално биха ви помогнали да започнете да ходите до тоалетна всяка сутрин, като това ще ви помогне да се чувствате по-добре.

Пийте вода сутрин

Добрата хидратация е много важна. Тя трябва да се случва през целия ден, но е добре да започва сутрин веднага след събуждане. Преди да сте изпили кафето си и да сте закусили, изпийте чаша вода. Това ще събуди тялото ви, метаболизма и червата ви.

Топ 10 чайове при запек

Направете бобовите храни част от вечерята ви

Бобовите са много богати на фибри. Това стимулира работата на червата и подобрява изхождането. Консумирайте ги по-често на вечеря, но без да прекалявате с количеството, тъй като образуват газове.

Повече зеленчуци

Останалите зеленчуци също са добър източник на фибри, особено зеленолистните. Не забравяйте да ги включвате в менюто си всеки ден, особено на обяд и вечеря. Това ще подобри не само изхождането, но и ще намали холестерола ви, ще нормализира кръвната захар и ще помогне в отслабването.

Как да се избавите от констипацията?

Още по темата

Разхождайте се след вечеря

Движението е много важно за нормалната функция на дебелото черво. Ако водите заседнал начин на живот, запекът ви ще се усложнява и ще става все по-трудно да се изхождате нормално. Физическата активност оказва благотворно влияние върху работата на червата. Движете се колкото се може повече, особено след вечеря, за да раздвижите метаболизма си и да подобрите усвояването на веществата.

Ефикасно упражнение против подуване, газове и запек

Закусвайте

Отделяйте си повече време сутрин, за да можете да закусите на спокойствие. Хапването на крак или пропускането на закуската забавя метаболизма и работата на червата. Ако искате да ги тренирате да бъдат редовни, не пропускайте здравословната закуска.