Здраве и красота

Как да придадете обем на тънката коса?

Няколко полезни съвета

03.02.2021г. / 09 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гъстата коса с плътен косъм е мечта на всяка жена. Ако обаче имате тънка и вяла коса, вероятно не сте от природно благословените със силен косъм дами. Но това не означава, че няма какво да направите, за да накарате тънката ви коса да изглежда по-обемна. Ето няколко начина да успеете.

Изберете шампоан, създаващ обем

Една от най-важните стъпки за създаване на обем в косата е изборът на правилния шампоан. Ако имате тънка коса, която се сплесква лесно и губи обема си ви трябва шампоан, който да ѝ го създава. Избягвайте шампоани, съдържащи сулфати. Тези съединения увреждат и отслабват космените фоликули и правят косата слаба и крехка.

5 лесни и бързи трика за красива коса

Не ползвайте шампоан прекалено често

Важно е да изберете точния за вас шампоан, но също така е важно да не злоупотребявате с него. Прекалено честата употреба на шампоан, особено ако не е подходящ за тънката ви коса, може да я увреди и да я направи още по-рядка. Тънката и слаба коса се нуждае от естественото подхранване на маслата, идващи от мастните жлези. Ако ги отмивате твърде често, косата страда.

Използвайте балсам, но пестеливо

Балсамът може да направи тънката коса още по-сплескана и вяла. Много балсами съдържат масла, които прилепват косата още повече към скалпа, като така премахват и малкото обем, който има. Избягвайте формули с тежки молекули, много допълнителни масла.

Какво никой не ви казва за балсама?

Опитайте с мус за обем

Мусовете за обем са подходящ продукт за тънка коса, защото едновременно придават обем без да утежняват косъма. Избягвайте протеиновите формули в продуктите за коса. Те са обогатяващи от една страна, но от друга утежняват твърде много тънката коса, като намаляват обема ѝ.

Свързани статии

Изчаквайте косата да изсъхне

Ако имате тънка коса спазвайте правилото за сушене на 75 процента. Това означава да изчакате косата да изсъхне в голяма степен по естествен път преди да досушите с помощта на сешоар. По този начин се създава по-добър и дълготраен обем при тънък косъм.

Начини да стимулирате бързия растеж на косата

Ограничете топлинната обработка

Тънката и слаба коса без обем лесно се уврежда. Затова намалете до минимум употребата на нагряващи уреди за оформяне. Дори температурата на струята на сешоара е от значение. Тя не трябва да е гореща.

Коментирай