Здраве и красота

5 начина да намалите бръчките по челото

С натурални методи

25.02.2021г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките по челото са едни от най-омразните за много жени, защото са доста видни. Понякога могат да са доста дълбоки. Тези бръчки могат да се появят още в млада възраст преди изобщо да става въпрос за стареене.

За да направите бръчките по челото по-малко видими, можете да опитате някои ефективни домашни маски, с които да повлияете еластичността на кожата.

Вредни навици, които предизвикват ранна поява на бръчки

Банани

Бананите са прекрасен плод, подходящ за изглаждане на бръчките по челото. Те съдържат ценни витамини и минерали, както и естествени масла, които проникват в дълбочина и придават блясък и стегнатост на кожата.

Намачкайте половин банан до получаване на гладка паста. Нанесете го върху челото. Оставете да престои 20 минути. След това само изплакнете. Не се налага измиване с измиващ продукт.

Цитруси

Цитрусовите плодове съдържат витамин С в големи количества, както и киселини, които имат свойството да ексфолират кожата. В тях се съдържа и важният за нея витамин Е, който ѝ придава гладкост и младост.

3 типа бръчки, подсказващи за храносмилателни проблеми

В купа смесете ¼ пресен портокалов сок и добавете малко брашно, колкото да се получи кремообразна смес. Нанесете пастата върху челото. Оставете да престои 20 минути и изплакнете само с топла вода.

Естествени масла

Кокосовото масло, зехтинът са естествени масла, които подхранват в дълбочина кожата, хидратират я и подобряват нейната еластичност. Това помага за намаляване видимостта на бръчките по челото.

Нанесете малко зехтин или кокосово масло върху челото преди лягане. Оставете да престои през цялата нощ за най-добър ефект. Преди това масажирайте няколко минути, за да помогнете на маслото да попие и да навлезе по-навътре в кожата.

Как да забавим появата на бръчки около очите?

Свързани статии

Белтъци

Белтъците имат естествен стягащ ефект. Те подобряват видимо външния вид на кожата, като намаляват бръчките. Отделете един или два белтъка от жълтъците. Разбъркайте ги добре и ги нанесете върху челото. Изчакайте да изсъхнат напълно преди да отмиете. Може да добавите и една чаена лъжица мед към белтъците.

Упражнения против бръчки по челото

Поставете показалците си на веждите, а палците под очите в областта на скулата, сякаш се опитвате да отворите очите си с ръце. Започнете да натискате надолу и нагоре с клепачи, за да предизвикате съпротивление в кожата на челото. Отваряйте очите, задържайте за 5 секунди. След това притиснете веждите с показалците, за да им попречите да се движат.

Храни, които да избягвате за кожа без бръчки

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Nedelko ( преди 3 години )