Здраве и красота

Пилинг за пети с лимон и аспирин

Омекотява кожата и връща нежността на петите

09.04.2021г. / 07 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Напуканите пети са проблем, който не само загрозява красотата и нежността на краката, но може да се превърне и в болезнена неприятност, ако не бъдат омекотени. Лятото наближава и е добре отсега да започнете да се борите с напуканите пети, за да трансформирате кожата си и да върнете мекотата ѝ.

Витамини и минерали при напукани пети

Направете си домашен пилинг за много сухи и напукани пети. Той включва лимон и аспирин. Силата на аспирина може да накара кожата на петите да се омекоти и да се повлияе по-лесно от скрабове и третиране с пемза.

Съставки на пилинга:

  • 6 хапчета аспирин, стрити;
  • Сокът от 1 лимон;
  • Купа за разбъркване;
  • Леген за накисване;
  • Найлоново фолио за увиване;
  • Плътен и добре хидратиращ овлажняващ крем за крака.

Поставете 3 стрити хапчета аспирин в купата, за да се разтвори добре. Разбъркайте добре и добавете лимоновия сок. Разбъркайте отново с около 500 мл гореща вода. Излейте сместа в легенчето. Накиснете краката в сместа.

3 домашни средства за лечение на напукани пети

По желание можете да добавите 1 чаша оцет и 1 чаша вода за уста с възможно най-силно ментов вкус. Във водите за уста се съдържат съставки, които омекотяват кожата и спомагат за по-лесното отстраняване на мъртвата кожа от напуканите пети.

Накиснете краката за 20 минути или докато водата започне да изстива. Подсушете краката.

7 начина да се справите с напуканите пети през зимата

Ако напуканите пети са много упорити, опитайте да направите гъста паста с останалите 3 хапчета аспирин. Стрийте ги на прах. Смесете ги с 1 супена лъжица лимонов сок, докато се получи паста. Намажете петите с нея. Увийте ги с найлоново фолио. Оставете да подейства 2 часа. Измийте, изплакнете добре и нанесете овлажнител, за предпочитане с гъсто и наситено масло, например масло от ший.

Коментирай