Здраве и красота

Еликсир с канела и мед за отслабване

Ускорява метаболизма и подобрява кръвната захар

23.04.2021г. / 11 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Канелата и медът са изключително полезни, а заедно в комбинация правят един прекрасен еликсир, който може да ви помогне да отслабнете и да пречистите тялото си от токсини.

Етерични масла за топене на корема

Канелата е изключително богата на антиоксиданти, които се борят с възпаленията, детоксикират тялото, забавят процесите на стареене. Активните съставки в канелата имат балансиращ ефект върху нивата на кръвната захар. Канелата подобрява и чувствителността на клетките към инсулина, което прави усвояването на глюкозата и топенето на мазнините по-добро.

Медът е изключително богат на полезни вещества. Той е наричан натурален антибиотик заради свойствата си по отношение на поддържането на здрава имунна система.

11 съвета за топене на коремните мазнини

Сместа с мед и канела е едно прекрасно средство да подхраните организма си и да дадете тласък на метаболизма. Рецептата е проста. Ето какво ви трябва:

  • 1 чаена лъжица мед;
  • ½ чаена лъжица канела;
  • 1 чаша вода.
Свързани статии

Смесете меда, канелата и водата в тенджерка на котлона. След като сместа заври я свалете от огъня. Разделете сместа на две равни части и консумирайте сутрин и вечер на гладно.

5 промени, които помагат за премахване на коремните мазнини

Ако искате да сте напълно сигурни в запазването на качествата на меда, добавете го след като водата е завряла. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади.

За предпочитане е да използвате цейлонска канела, която се смята за една от най-полезните и богати на антиоксиданти.

Коментирай