Здраве и красота

Коя е най-добрата маска за суха и изтощена коса?

Аргановото масло е първенец в хидратирането, подхранването и изглаждането на косъма

03.05.2021г. / 05 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сухата и увредена коса е проблем, с който много жени се сблъскват, особено след края на зимата. Атмосферните условия в студените месеци правят косата уязвима, накъсана, силно дехидратирана и податлива на увреждания. Тя се нуждае от стабилна хидратация и подхранване, за да възвърне жизнеността и здравината си, блясъкът ѝ да засияе отново и да ви достави нужното самочувствие.

5 подхранващи и хидратиращи маски за суха кожа

Когато става въпрос за хидратиращи и подхранващи маски съществуват много рецепти, включващи всякакви продукти – от авокадо до кокосово масло.

Има обаче една-единствена съставка, от която косата ви се нуждае, за да върне жизнеността си и да се хидратира в дълбочина. Това е арганът.

Аргановото масло е единственото, от което косата ви има нужда. Не се нуждаете от други маски, за да възстановите уврежданията, нанесени през зимата. Аргановото масло е прекрасно средство да обогатите косата с мастни киселини, които запечатват влагата в косъма и я задържат там.

3 маски за суха коса през лятото

Защо аргановото масло е най-добрият избор за суха коса?

Едно от най-добрите масла за суха и увредена коса е аргановото. То е много богато на мастни киселини, които проникват в дълбочина в скалпа, подхранват фоликула, стимулират растежа и обновяването на косъма, и спомагат за задържането на влагата в него. Това масло е и много богато на антиоксиданти, сред които витамин Е, който играе съществена роля в регенерирането на косата.

Мастните киселини в аргановото масло допринасят за изглаждане на накъсаните микровлакна в косъма, което го прави жизнен, лъскав, силен и здрав.

5 различни маски за коса с кокосово масло

Как да си направите маска с арганово масло за суха и изтощена коса?

Един от начините е да капнете няколко капки арганово масло в шампоана си и да го ползвате при всяко измиване.

Друг начин е да намажете арганово масло върху влажната коса. Да го втриете от корена до върха. След това да изчакате 1 час да поеме добре в косата и да измиете.

Край на сухите и накъсани краища на косата

Можете да намажете косата с арганово масло и да оставите маската за цялата нощ за максимално въздействие. Важно е да втриете с масажиращи движения в кожата на главата преди да увиете с найлонова шапка и кърпа. Добре е да се уверите, че всички косъмчета са добре намазани, за да може цялата коса да се възползва от живителните сили на аргана.

3 маски за сухи краища на косата

Коментирай
Здраве и красота