Здраве и красота

Лунна диета за юни

Време е за детокс

01.06.2021г. / 11 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новият месец е тук и е време отново за лунната диета. Чудесен режим да презаредим енергийните си нива, да се храним по-разумно и да поставим началото на по-здравословно хранене. По време на тази диета не се консумират алкохолни напитки, сокове в кутия, смутита, млечни храни.

Какво е специфично за всяка фаза на Луната от лунната диета?

По време на новолуние тялото се самообновява, засегнатите органи се възстановяват. Хубаво е да консумираме нискокалорични протеинови храни, свежи зеленчуци, разбира се да се пие повече вода, билкови чайове.

Какво подсказва обиколката на талията за здравето

 

По време на първа четвърт на Луната, хранителните вещества се абсорбират бързо от тялото, то лесно понася физическата активност, метаболизмът се ускорява, но апетитът се увеличава. Отново е добре да консумираме свежи плодове и зеленчуци, малко протеини, като яйца, ядки.

По време на пълнолуние е възможно да задържаме малко повече излишни течности. Ако не успеете да бъдете само на сокове, вода и чай, то си осигурете плодове и зеленчуци съдържащи повече вода, защото те действат на организма като естествени диуретици.

По време на последна четвърт на Луната токсините, излишните течности по-лесно се изхвърлят от тялото. Хубаво е да избягваме консумацията на бързи въглехидрати, като сладкиши, подсладени напитки, бургери, пица и т. н., на мазни храни. Важно е да се пие повече вода, за да се подпомогне процесът на детоксикация.

Свързани статии

Диетата според лунния календар предполага частично хранене, 5-6 пъти на ден, на малки порции. Тогава храната ще има време да бъде напълно усвоена. Може да започнете с разтоварващия режим 2-3 дни преди съответната лунна фаза и да продължите отново 2-3 денонощия след нея, ако се чувствате добре.

Какво да добавите към овесените ядки, за да ги направите по-здравословни

Ако сте решили да спазвате лунната диета съвсем точно и да приемате само течности като вода, пресни сокове, чайове, при настъпване на съответната фаза в рамките на 24 часа приемайте само течности. След това внимателно се захранете с варен картоф, бистър домашен бульон, малко кисело мляко.

Запишете си фазите на Луната за месец юни:

  • 2.06.2021 г. – 10:04 часа – последна четвърт;
  • 10.06.2021 г. – 13:05 часа – новолуние;
  • 18.06.2021 г. – 06:44 часа – първа четвърт;
  • 24.06.2021 г. – 21:14 часа – пълнолуние.
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 2 години )
nikoga ne sum prilagala lunna dieta. hraneneto si suobraziavam s tova kolko sum natovarena fizi4eski prez denia.niama kak da rabotia tejka rabota gladna.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота