Здраве и красота

10 симптома на пролетни алергии, които може да объркате с настинка

Признаци, които се припокриват

12.04.2022г. / 17 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Главоболие.

Главоболието се причинява от запушването на носа при пролетни алергии и напрежението, което се създава. Това е така нареченото „синусово главоболие“, при което се упражнява натиск върху синусите вследствие на насъбралия се секрет.

Възможни признаци на алергия към яйца

6. Суха кожа, сърбеж.

Сърбежът при пролетни алергии най-често засяга ръцете и краката, но може да се появи по цялото тяло. Можете да го облекчите с помощта на овлажняващи кремове и лосиони, които да тушират възпалението.

7. Симптоми на астма.

Много от хората получават пристъпи, подобни на астма, провокирани от пролетните алергии. Тези, които страдат от доказана астма могат да получат обостряне или пристъп вследствие на алергените, отключващи реакция.

Свързани статии

8. Заглъхнали уши, сърбеж.

Пролетните алергии могат да засегнати и ушите. Те могат да предизвикат сърбеж във вътрешността на ушите, както и заглъхване. Тази реакция идва вследствие на запушването на носа и насъбирането на секрети в него.

Защо е опасно да пиете алкохол, ако взимате лекарства за алергия?

9. Реакции към плодове.

Плодовете са носители на полени от дърветата. Когато отхапете парче плод, това може да активизира алергията ви. Плодовете имат подобна химическа структура като цветния прашец. Оттук идва и реакцията на организма към тях.

10. Често докосване на носа.

Може да не осъзнавате, че докосвате носа си или защо го докосвате, но то е подсъзнателен навик, с който бършете носния секрет или се опитвате да туширате сърбежа по лигавицата на носа.

Коментирай