Здраве и красота

7 неочаквани храни, които повишават енергията (галерия)

Откъде да си набавим повече енергия, за да сме бодри и дейни през деня

23.05.2022г. / 09 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Енергията в тялото ни се влияе от толкова много фактори. Стрес, липса на достатъчно сън, физическа активност през деня, умствена преумора. Това са само част от предпоставките, които изсмукват енергията ни и ни правят сънливи, недееспособни, лесно уморяващи се. 

Храната е основният ни и всъщност единствен източник на енергия. При храносмилането и усвояването на хранителните елементи в тялото се осигурява енергиен ресурс, необходим за всички жизнени функции, а и за дейностите в ежедневието ни. 

Ето защо е важно да се храним разнообразно и преди всичко здравословно с храни, които съдържат само естествени хранителни вещества. Те са тези, които дават истинска енергия на организма, защото имат ценна хранителна стойност, а не само празни калории, както е при обработените, преработените, готовите, пакетираните, тестените храни и тези с добавени захари. 

Някои храни се отличават с по-висока енергийна стойност. Те съдържат изключително ценни хранителни вещества, от които тялото се нуждае за максимално повече енергия. 

Кои са храните, които повишават енергията?

Вижте 7 от тях в галерията тук. 

Вижте още: 

3 храни, които потискат имунната система

Храни, които помагат да живеете по-дълго (галерия)

10 от най-здравословните храни за всеки ден

Коментирай