Здраве и красота

6 начина да намалите обиколката на бедрата

Как да постигнете мечтаните крака

06.06.2022г. / 12 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изваяни и по-слаби бедра е мечта, която повечето жени имат. Да носите пола над коляното или къси панталони със самочувствие е нещо, което със сигурност бихте желали да изпитате това лято. Независимо дали става въпрос за излишни мазнини по корема или бедрата, едно е сигурно – цялостното отслабване и намаляване на телесното тегло е вашата цел. Гените на всеки човек до голяма степен предопределят къде ще сте по-склонни да трупате мазнини и от кои части на тялото ще ги редуцирате най-бързо и лесно.

Упражнения с ластици за бедра и дупе

Въпреки това обаче, можете да направите някои неща, за да намалите обиколката на бедрата си, да ги стегнете и да ги направите изящни и привлекателни.

Започнете здравословна диета

Отслабването на бедрата зависи от здравословното ви хранене. Изключете всички нездравословни навици от ежедневието си. Изберете подходяща за вас диета с калориен дефицит, така че да стимулирате тялото да изгаря повече калории. Междувременно подберете и подходящи упражнения, с които да стегнете и тонизирате краката си.

Яжте повече протеини

Консумацията на повече протеини стимулира усещането за ситост и забързва метаболизма. За разграждането и усвояването на протеините се изисква повече енергия и ресурс от страна на организма, а това предизвиква ускоряването на метаболизма. Тялото се нуждае от здравословни протеини и въглехидрати, за да разгражда мазнините и да ги използва за енергия.

Йога пози за стягане на дупето и бедрата

Ако се опитвате да отслабнете, храните се с малко калории и същевременно тренирате, тялото ви ще започне да разгражда мускули, за да компенсира енергийните нужди. Затова от голямо значение е да внасяте повече протеини и въглехидрати чрез храната, за да предотвратите загубата на ценна мускулна маса.

Изгаряйте повече калории с кардио и силови упражнения

Не наблягайте само на един вид спорт. Редувайте кардио с тренировки с тежести или силови тренировки. Комбинацията от няколко вида активности предизвиква тялото да изгаря повече калории и подобрява резултатите.

Намалете или изключете рафинираните въглехидрати

Захарите, добавени под различни форми и всички рафинирани въглехидрати в храненето не са ви нужни. Тялото не се нуждае от тях. Те не носят никаква хранителна стойност, а само добавят излишни калории, които складирате под формата на мазнини. За да намалите обиколката на бедрата, а и на талията, премахнете тези въглехидрати от диетата си.

3 начина да намалите триенето на бедрата през лятото

Свързани статии

Помислете и за млечните продукти

Млечните продукти са високомазнинни и калорични. Често не се замисляме колко от тях изяждаме. Ако обичате да си похапвате сирена и кашкавали и го правите често, почти във всяко хранене, това е проблем за обиколката на бедрата. Млечните продукти не трябва да съставляват голяма част от храненето заради наситените мазнини в състава си. Опитайте се да ги ограничите.

Движете се колкото се може повече

Не разчитайте само на тренировките за намаляване на теглото. Това, че сте прекарали 1 час в упражнения или тичане не е достатъчно. Не забравяйте всяко друго движение в ежедневието ви. Ходете пеша, изкачвайте стълби, не използвайте асансьори и ескалатори, по възможност намалете ползването на транспорт. Всяко движение е от значение. Понякога не си даваме сметка колко важно е тялото ни да се движи максимално. При естествените движения се горят много калории, не го забравяйте.

Упражнения с дъмбели за стегнати бедра и дупе

Коментирай