Здраве и красота

Как маслото от кафе намалява торбичките и тъмните кръгове под очите

За красива и стегната кожа

15.02.2022г. / 10 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Недоспиване, дехидратация, дълги часове пред телевизора, мобилни устройства, генетика... Всичко това може да доведе до появата на торбички и тъмни кръгове около очите. Въпреки че има редица козметични процедури и грижи, които могат да помогнат за тяхното редуциране или премахване, маслото от кафе заслужава специално внимание, когато става въпрос за здравето и красотата на нашата кожа.

Маски за лице при бръчки и за незабавно освежаване на кожата

Кафето е богат източник на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства, като също така се смята, че помага за изсветляване на тъмните кръгове, но също така намалява подпухналостта и торбичките под очите. Кофеинът пък помага за подобряване на кръвообращението, което може допълнително да помогне за подобряване вида на деликатната кожа в зоната на околоочния контур.

Торбичките под очите често могат да се проявят като лека подпухналост, но да се развият във времето, с напредването на възрастта. Клепачите биват поддържани от тъкани и мускули, които отслабват с напредването на възрастта. Маслото от кафе се отличава със своите противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на подпухналостта и торбичките под очите.

Домашни маски с кафе забавят стареенето на кожата

Маслото също така спомага и за стесняване на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението, което също може да намали подпухването. Не на последно място, танинът, който е растително съединение в кафето, помага за стягане на кожата, намаляване задържането на излишни течности, което намалява не само отоците около очите, но и фините бръчки.

Свързани статии

Как да ползвате маслото от кафе срещу тъмни кръгове и торбички под очите?

Може да го комбинирате с други масла като масло от нар, семена на шипки, жожоба, масло от шеа, какаово масло или да го ползвате самостоятелно. Просто направете вашата желана комбинация, с която нежно да масажирате зоната на околоочния си контур или цялото лице, ако искате.

По желание може да ползвате ролер за масаж на лицето. Маслото от кафе може да се ползва и само вечер, всичко зависи от вашия график за грижа за лицето. Кожата е мека, озарена и по-стегната.

Коментирай
Свободно време