Здраве и красота

10 хитрости за заличаване на стрии

Как да ги направите по-малко видими

27.04.2024г. / 14 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

6. Захар

За да ускорите обновяването на клетките и премахването на горния слой мъртви клетки, направете смес от захар, зехтин и лимонов сок. Този скраб стимулира кръвообращението и спомага за доставянето на ценни хранителни вещества в кожата, така че да се възстанови еластичността и сияйния ѝ вид. Масажирайте върху зоните със стрии в продължение на поне 10 минути. Прилагайте този скраб 3-4 пъти седмично.

Най-добрите масла против стрии

7. Черен чай

Черният чай е богато наситен с антиоксиданти, витамини, минерали, сред които и витамин В12, който е много важен за контрола на пигментацията на кожата. Той спомага и за регулирането на еластичността ѝ. За да направите смес за третиране на стрии, сварете няколко торбички черен чай. Добавете 1 чаена лъжица сол към него. Разбъркайте. Изчакайте да се охлади и нанесете върху кожата. Можете да използвате и насипен черен чай, който да нанесете след сваряване върху кожата. Така антиоксидантите в сварените листа ще въздействат още по-наситено върху кожата.

8. Рициново масло

Нанесете малко рициново масло директно върху стриите и масажирайте в продължение на поне 20 минути. Зоната, която третирате, ще се загрее, а това стимулира обновлението на кожните клетки. Бъдете редовни в тази рутина. За най-добри резултати третирайте всеки ден сутрин и вечер в продължение на най-малко месец.

Маски срещу стрии с алое вера

Свързани статии

9. Гел от алое вера

Гелът от алое вера е превъзходен натурален продукт, който има незаменими свойства по отношение на кожата. Той хидратира и регенерира кожата, подхранва я и стимулира заличаването на белези. Можете да нанасяте алое вера всеки ден без отмиване или да го оставяте да действа поне 3 часа върху кожата.

10. Кайсии

Кайсиите са много богати на антиоксиданти и витамини. В тях се съдържат и ценни за кожата минерали. Направете паста от 3 кайсии, като отстраните ядките им и ги пасирате до гладка паста. Сместа се нанася директно върху засегнатите от стрии зони. Прави се масаж с лек до умерен натиск в продължение на 20 минути. Сместа може да се остави да подейства още, докато изсъхне върху кожата. Изплаква се с леко топла вода.

Натурални грижи при стрии

Коментирай