Здраве и красота

Грешки в грима, които издават възрастта

Подчертаването на скулите само може да добави повече години върху лицето ви

05.08.2022г. / 13 35ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена иска да изглежда млада и свежа за колкото се може по-дълго време. Опитваме да се храним пълноценно, да спортуваме и да медитираме. Но понякога дори строгият хранителен режим и обилното нанасяне на слънцезащита през лятото не могат да прикрият следите, които времето оставя по лицата ни. Тогава на помощ идва козметиката – опитваме се да прикрием тъмните кръгове около очите, пигментните петна и отпуснатата кожа. Но дали наистина успяваме? Изборът на правилни продукти е от ключово значение. Най-важното правило, когато избираме козметика е да заложим на качеството, а не на количеството. Нашето лице е нашата визитна картичка – начинът, по който ние се представяме на света. Как да го направим по най-добрия начин? Как да излъчваме свежест и жизненост, прикривайки отпечатъка на изминалите дни? Ето няколко чести грешки в грима, които прибавят години към възрастта ни:

Използваме прекалено много коректор

В старанието си да прикрием синините и торбичките под очите, ние прибягваме до употребата на коректор. Понякога обаче, вместо да прикрие, той вади на показ несъвършенствата. Прекалено голямото количество от него може да „натежи“ на областта около очите и да направи бръчките по-видими, особено когато се смеем. За да избегнем това, трябва да изберем коректор, който е с много лека текстура, за предпочитане с озаряващ ефект. Нанесете в линията под очите (но не прекалено близо до клепачите), в областта на началото на окото към основата на носа, около устните. Фиксирайте с малко пудра за фиксиране на грим или спрей фиксатор. Нанесете след фон дьо тена.

Тайните за красота на Дженифър Лопес

Нанасяме твърде много сенки

Според съветите на гримьори, прекаленото количество сенки (особено тъмните опушени тонове), карат очите да изглеждат „тежки“. За да избегнете тази грешка, първо нанесете база за сенки (така ще неутрализирате цвета на клепача), като след това добавите лек нюанс, за предпочитане с перлен завършек. Така ще изглеждате свежи, а погледът ви искрящ.

8 продукта от френската козметика, с които да преобразим кожата си

Слагаме неподходящ фон дьо тен

С промените в хормоналните нива, нашата кожа също е подложена на трансформации. Излишното омазняване или изсушаване могат да наложат да сменим фон дьо тена, който винаги сме използвали. Ако кожата ви е суха, потърсете продукт, разработен за такава – и обратно. Нанасянето на крем преди това невинаги е добра идея. Отделете пари и си вземете база за грим (праймър). Тя ще помогне на фон дьо тена да се смеси по-добре с кожата ви и ще ви предпази от „свличане“ на грима.

Не забравяйте – идеята е лицето да изглежда свежо и отпочинало, а не като с маска. Помислете за вариант вместо фон дьо тен да използвате CC или BB крем. Не се страхувайте да експериментирате от време на време, в зависимост от нуждите на кожата ви.

4 маски за лице за възстановяване на кожата

Контурираме скулите по грешен начин

Забравете за старото правило за нанасяне на руж – гълтайки бузите си да нанасяме продукта в образувалите се хлътнатини. Когато направите това, ще подчертаете скулите прекалено много, а целта не е тази.

С годините нашето лице губи от обема си и чертите му стават по-остри. Ето защо продуктът, с който оформяте скулите трябва да се нанесе малко по-нагоре от мястото, където са нашите скули. Не правете грешката да „изтегляте“ линията прекалено много (нека ружът не стига до ъгълчетата на устните ви). Нанесете съвсем малко продукт, някъде до средата на бузата. Бронзиращата пудра или хайлайтърът трябва да се постави по-високо. Нанесете с кръгови, а не отсечени движения. Целта е лицето да изглежда озарено и свежо.

4 витамина при торбички и тъмни кръгове под очите

Коментирай
Свободно време