Здраве и красота

Трикове за уголемяване на устните без филъри

Как да направите устните сочни, обемни и плътни

16.08.2022г. / 16 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена мечтае за плътни и сочни устни, но не всяка може да се похвали с такива природни дадености. Ако мислите, че единственият начин да уголемите устните си е чрез филъри, грешите. Има някои хитри трикове, които ще направят устните ви по-обемни, сочни, плътни и страстни. 

3 вида домашен скраб за идеално меки устни

Ексфолирайте редовно 

Ексфолирането на кожата е важно за обновлението на клетките и тяхното регенериране. Ако досега не сте ексфолирали устните си, а само останалите зони на кожата, значи сте допускали грешка. Устните също се нуждаят от редовно ексфолиране, което да стимулира тяхната текстура и плътност, свеж и бляскав вид. 

Използвайте люти чушки

Лютите чушки провокират топлина в кожата. Те стимулират кръвообращението, от което устните изпъкват и стават по-обемни. Втривайте редовно стрит лют червен пипер в устните, след това изплаквайте. Може да използвате и прясна люта чушка. 

7 домашни лека за сухи и напукани устни

Нанасяйте по-светли тонове червило 

Тъмните цветове смаляват още повече обема на тънките устни. Ако искате да ги подчертаете и да ги направите по-обемни, нанасяйте телесни цветове с много блясък и гланц. 

Използвайте балсам с хиалуронова киселина

Ако се страхувате да използвате филъри с хиалуронова киселина, можете да я нанасяте външно. Това помага за уплътняване и освежаване на текстурата на устните. Използвайте балсами или серуми за устни с хиалуронова киселина. 

Свързани статии

Четкайте устните си

Четкайте устните с четка за зъби. Не търкайте прекалено силно, за да не нараните нежната кожа на устните. Четкането с четка стимулира кръвообращението и подобрява структурата на кожата, прави устните по-обемни.

5 естествени начина за изсветляване на устните

Добавете канела към гланца си

Канелата е подправка с пикантен сладък вкус. Тя също провокира кръвообращението и го подобрява, като придава на устните по-свеж и обемен вид. 

Използвайте игра на сенки и цветове

Един вечен класически трик за обемни устни в гримьорството е играта с нюансите и светлосенките. Ако прилагате по-тъмен молив или червило по контура на устните, а във вътрешността им добавите светли тонове с повече гланц, това ще придаде обем на устните ви. 

Съвети за красота за дами с тънки устни

Коментирай