Здраве и красота

Вълшебна напитка за детокс на черния дроб

Страхотен прочистващ еликсир за прочистване от токсини

06.08.2022г. / 14 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Черният дроб е орган с изключителна важност. Без него животът е невъзможен. Той отговаря за прочистването на организма от токсини, за метаболизма, за синтеза на ензими, за производството на кръвни клетки и много други процеси в тялото. Но както черният дроб премахва токсините от тялото, така той самият се нуждае от детоксикиране. Заради работата му, неправилното хранене и нездравословен начин на живот в него се натрупват токсини, които пречат на функциите му. 

Прости трикове за бърз детокс на тялото

Редовната детоксикация на черния дроб е от съществено значение за правилното функциониране на този незаменим орган. Периодичното приемане на напитки с детокс ефект стимулира отделянето на токсините и прочистването на черния дроб.

Има много различни рецепти, с които да прочистите черния дроб. Ще ви предложим още една, която да ви помогне да поддържате здравословен баланс в този важен за живота и здравето орган. 

Напитката съдържа портокалов сок, лимонов сок, мед, спанак, мента и пречистена (преварена) вода. Соковете на цитрусовите плодове съдържат витамин С и антиоксиданти, които стимулират детоксикирането и извеждането на замърсяванията от черния дроб. 

Малки стъпки за детокс на черния дроб

Спанакът и ментата са зелени билки с много мощно противовъзпалително и също така антиоксидантно свойство. 

Медът е другият компонент в тази детокс напитка, който допълва антибактериалния, антисептичния и антиоксидантния ѝ характер. 

Съставки:

  • Сокът от 1 портокал;
  • Сокът от 1 лимон;
  • 2-3 супени лъжици мед;
  • 1 шепа пресен спанак;
  • 1 шепа прясна мента; 
  • 600 мл преварена вода.

Диви плодове за детокс на черния дроб

Загрейте водата на котлона. Когато започне да завира, сложете в нея спанака и ментата. Нека се задушат във водата около 5 минути. Свалете от котлона и оставете за още 5 минути. Оставете водата да изстине напълно, докато спанакът и ментата я насищат с вещества. 

Прецедете изстиналата вода. Към нея добавете соковете от цитрусите. Добавете меда и разбърквайте до пълното му разтваряне. 

Признаци, че черният дроб е пълен с токсини

Консумирайте напитката сутрин и вечер на гладно в рамките на месец за най-добри резултати.

Коментирай