Здраве и красота

6 етерични масла за стресирана кожа с бръчки

Подхранват я в дълбочина

14.10.2022г. / 16 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нещо, за което кожата ни всеки път ни благодари е грижата с етерични масла. Дори в луксозните козметични продукти, които обичаме да си купуваме се влагат етерични масла. У дома ароматни масла обичаме да добавяме към вана, дифузер, аромалампа. Не бива да забравяме, че те са чудесно допълнение към нашата ежедневна грижа за кожата на лицето и тялото. Можем да ги комбинираме помежду им, да ги добавяме към кремове, лосиони, маски за лице.

Етеричните масла са неизменна грижа, помагаща да възстановим кожата си от стреса, околната среда. Едни от най-добрите масла за възстановяване на стресираната и вяла кожа са масло от шипки, роза, мирта и други. Вижте още няколко масла за повече красота и здраве на кожата.

Масло от бакури за мека и красива кожа

Етерично масло от лавандула

Успокояващият аромат на лавандулата я е превърнал в неизменна част от ароматерапията, която си правим, не само когато посещаваме спа или своя козметик. Но маслото от лавандула има и невероятни ползи за здравето и красотата на кожата ни. То има противовъзпалително свойство, което може да намали зачервяването и е естествен хидратант, който може да възстанови сухата кожа, показват изследвания. Успокоява стресирана кожа. Хубаво е да се ползва в комбинация с базово масло като кокосово, бадемово, масло от шея, макадамия и други.

Етерично масло от нероли

Според западни изследвания, това уникално ароматно масло подпомага регенерацията на клетките, което го прави чудесна съставка против стареене. Често влиза в състава на козметика и терапиите за девитализирана, зряла, застаряваща и чувствителна кожа. Също така, маслото има и антибактериални свойства, както и намаляващи видимостта на стриите качества.

3 домашни рецепти за дълбоко хидратиращо масло за тяло

Етерично масло от иланг-иланг

Маслото от иланг-иланг спомага за балансиране синтеза на себум. То е подходяща грижа не само за суха, но и за мазна кожа. Маслото има и приятен екзотичен аромат, който допринася да се чувстваме още по-приятно, когато го използваме. Употребата му спомага и за стимулиране растежа на клетките, но също така се бори с признаците на стареене на кожата.

Серум с масла при тъмни кръгове и подпухване на клепачите

Етерично масло от градински чай

Ако страдате от акне, маслото от градински чай спомага за контролиране на излишния себум. Освен че се бори с видимите признаци на стареене, то е чудесна грижа за мазна и суха кожа. Хубаво е да се комбинира с крем за лице или с базови масла.

Свързани статии

Масло от семена на моркови

Етеричното масло от семена на моркови е много ефективно за стягане на увисналата кожа и минимизиране на размера на порите. Високите нива на бета-каротин в него, спомагат за изсветляване и освежаване тена на кожата, като я правят не само по-гладка, но и сияйна.

Етерично масло от пачули

Това е едно от най-добрите етерични масла за възстановяване на вялата кожа. То действа като естествено стягащо средство, което прави кожата по-стегната, гладка и подхранена. Етеричното масло от пачули спомага за намаляване на фините линии, подобрява текстурата и тена на кожата, действа и като антисептик.

Коментирай