Здраве и красота

Как да уголемите и стегнете гърдите натурално

Техники за стягане и повдигане на бюста

04.04.2023г. / 11 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

По-големи и по-стегнати гърди – това е мечта, която всяка жена има. Но защо операциите и имплантите да са единствената ви опция? Те са скъпи, а и резултатът невинаги е това, за което сте мечтали и сте си представяли. Има и алтернативни начини, с които да повлияете на гръдната тъкан, да я стегнете и да стимулирате уголемяването ѝ.

Упражнения за стегнати гърди

Как можете да уголемите и да стегнете гърдите натурално?

Подходящи упражнения

Тренировките допринасят за разрастването на мускулната тъкан и увеличаване на обема на мускулите. И тъй като под гръдната тъкан е разположен гръдният мускул, можете да му повлияете, като правите определени упражнения. Лицевите опори са едно такова упражнение, което ще ви помогне да стегнете, повдигнете и уголемите бюста си.

Масажи

Масажите стимулират деленето на клетките. Това влияе положително на гръдната тъкан и съдейства за процеса на уголемяване. В допълнение можете да прибавите някои ефективни и полезни за целта етерични масла, които стимулират деленето на клетките и уголемяването на тъканта. Сред тях са бадемово, кокосово, лавандулово масло, масло от жожоба, сминдух, ленено семе, зехтин.

Как естествено да увеличим размера на бюста си?

Можете да правите маски за стягане на кожата и подлежащите тъкани на гърдите. Редовното им прилагане има благоприятен ефект върху уголемяването и стягането на бюста.

Маска с кисело мляко и яйце

  • 1 супена лъжица кисело мляко;
  • 1 цяло яйце;
  • 1 супена лъжица витамин Е (масло).

Разбийте яйцето, смесете с останалите съставки и разбъркайте до пълното смесване. Нанесете върху гърдите с кръгови масажиращи движения. Оставете да подейства 30-40 минути, докато засъхне. Изплакнете с хладка вода.

Маска с цитрусов сок

  • 1 портокал;
  • 1 грейпфрут;
  • 1 лимон.

Как да предпазим гърдите от увисване

Свързани статии

Смелете всички плодове заедно с корите в блендер до получаване на гладка смес. Нанесете върху гърдите с масажиращи движения. Увийте с памучен компрес и оставете да действа 1 час. Изплакнете с хладка вода.

Стягаща маска с розмарин

Сварете една голяма връзка розмарин. Оставете отварата да изстине. Накиснете в нея памучна кърпа, така че да попие изцяло течността. Наложете върху гърдите и пристегнете с подходящ ластичен сутиен или бюстие. Оставете да действа за 2 часа или докато засъхне. Може да изплакнете, а може и да оставите отварата да изсъхне върху кожата.

Домашни стягащи маски за повдигане на бюста

За допълнително стягане на гърдите се препоръчва обливане със студен душ след всяко изплакване на маските. Добре е да редувате топла и студена струя на душа при всяко къпане. Това стимулира стягането на кожата и подкожните тъкани на гърдите.

Коментирай