Здраве и красота

Причини да не можете да премахнете коремните мазнини

Какво пречи на намаляването на тлъстините около талията

05.06.2023г. / 12 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коремните мазнини са едни от най-упоритите и трудни за намаляване. Те се считат и за едни от най-опасните за здравето. Натрупването на коремни мазнини влияе силно негативно на здравословното състояние, повече от мазнините на която и да е друга част по тялото. Ето защо премахването им е много важно, ако искате да останете здрави.

5 неща, които се променят, когато сваляме коремните мазнини

Но понякога намаляването на мазнините по корема и талията може да се окаже много трудна и непосилна задача, колкото и да се опитвате.

Какви могат да са причините да не можете да премахнете коремните мазнини въпреки усилията?

Стрес

Стресът може да причини всевъзможни проблеми със здравето, включително и с теглото. Той предизвиква изменения в протичането на всички процеси и функции в организма, което може да доведе до трупане на излишно тегло или невъзможност за редуцирането на мазнините.

Причината за това е повишаването на хормоните на стреса кортизол и адреналин, които пречат на нормалната редукция на коремните мазнини. Справянето със стреса е ключово, ако искате да успеете в това начинание.

Възраст

Колкото повече напредва възрастта ви, толкова по-трудно става да се намаляват коремните мазнини. С възрастта хормоналният баланс и метаболизмът се променят, което води до затруднение в отслабването и най-вече редукцията на опасните коремни мазнини.

Възможни причини за трупане на коремни мазнини

Не правите правилните упражнения

Една от най-честите грешки в борбата с коремните мазнини, които хората допускат, е да правят само коремни преси. Те смятат, че само това упражнение влияе върху корема и може да помогне в отстраняването на мазнините. Това не е така.

Едно от най-важните неща е да редуцирате цялостно теглото си. Наблягайте на кардиотренировките, които ускоряват метаболизма и топенето на мазнините.

Правете упражнения за цяло тяло, така че да натоварвате всички големи мускулни групи. Така се изгарят много повече калории и мазнини. А това от своя страна намалява коремните мазнини и прави коремните мускули по-видими и релефни.

Как да се отървете окончателно от коремните мазнини

Не спите достатъчно

Сънят е естествен механизъм за нормализиране на метаболизма. Ако не спите достатъчно, това забавя обмяната на веществата и прави отслабването по-трудно. Постарайте се да си осигурите достатъчно сън, за да можете да се справите с коремните мазнини по-лесно.

Консумирате вредни храни

Едно погрешно схващане е, че ако например не ядете нищо цял ден, накрая на деня можете да си позволите любимото лакомство, защото така и така сте спестили калории през деня. Тази стратегия е изключително грешна, защото калориите не са важни само откъм брой, но и откъм вид.

17 малки стъпки, с които да премахнете коремните мазнини

Освен това консумацията на пържени, панирани, консервирани, готови и пакетирани храни, тестени изделия, сладкиши е грешен избор, който дори в малки количества пречи на поддържането на нормално тегло.

Коментирай