Здраве и красота

Употреби на оризовата вода за красива и млада кожа

Как да използвате оризова вода за красота

07.07.2023г. / 12 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Оризовата вода е напълно натурален продукт, който можете да използвате в грижата за кожата и красотата. Тя може да замести много от готовите козметични продукти, които струват скъпо, а и съдържат съставки, които могат да дразнят кожата.

10 грижи за суха кожа

Оризовата вода е много богат източник на полезни въглехидрати, аминокиселини, витамини и минерали за кожата. Тя е една от съставките за красива кожа, които се използват широко от азиатките от векове.

Може да се използва по много различни начини за подхранване, стягане, почистване, подмладяване на кожата.

Как да използвате оризова вода в грижата за кожата и красотата?

Оризова вода за измиване на кожата

Сварете 1 пакет ориз в 2 литра вода. Запазете водата и я оставете да изстине напълно. Прехвърлете я в бутилка. Използвайте оризовата вода за измиване на лицето сутрин и вечер.

Оризова вода като маска за лице

Можете да използвате оризовата вода и вместо маска за лице. Тя има стягащ ефект, подмладява кожата благодарение на антиоксидантите, витамините и минералите в състава си.

Можете просто да нанесете оризова вода с добре напоен тампон върху кожата и да я оставите да изсъхне. А можете също да напоите обилно лист кухненска хартия с нея и да наложите върху лицето, докато изсъхне или за поне 30 минути.

11 лесни начина да помогнем на кожата ни да бъде по-здрава и красива

Оризова вода като тоник за лице

Оризовата вода има свойството да тонизира кожата. Затова може да се използва и като тоник за лице. С помощта на памучен тампон нанасяйте оризова вода сутрин и вечер без отмиване. Това ще направи кожата гладка, мека, еластична и добре подхранена.

Свързани статии

Оризова вода за стягане на порите

Оризовата вода има много добър стягащ ефект. Той се дължи на нишестето в ориза. Нанасянето на оризова вода без отмиване свива порите, стяга и тонизира кожата, намалява секрецията на себум. Това допринася и за балансиране на омазняването.

7 ритуала, които ще накарат кожата ви да заблести

Оризова вода против акне

Тъй като оризовата вода стяга порите и контролира секрецията на себум, тя е ефективна и за облекчаване на акнето. Намаляването на себума и контрола на мастните жлези е ключово за потискане на възпаленията и контрола на запушването на порите. Оризовата вода има и противовъзпалителен ефект, който намалява бактериалния растеж.

Коментирай