Здраве и красота

Топ съвети как да се грижим за сухата и чувствителна кожа през зимата

Какво трябва да знаем за сухата кожа

31.10.2023г. / 09 00ч.
Аз жената
Снимка: Az-jenata.bg

Снимка: Az-jenata.bg

Сърбеж, лющеща се кожа, сухота, напукване - това са само част от неприятните усещания, които изпитват хората със суха и чувствителна кожа. А този дискомфорт значително се увеличава през есенно-зимните месеци, когато е студено и ветровито. Ако и вие сте сред хората с по-суха и деликатна кожа, сигурно ще ви е интересно да научите полезни съвети за грижата за този тип кожа.

В следващото видео можете да проследите интервюто на главния редактор на Az-jenata.bg Мария Дуковска с Томислава Ванкова, маркетинг мениджър на Laboratorios BABÈ. В разговора Томислава ще ни даде ценни препоръки за грижа за сухата и чувствителна кожа, кои са подходящите продукти за почистване и хидратация, за кои съставки да следим при избора на козметика, както и кои навици от ежедневието вредят на състоянието на кожата ни.

  • Каква е разликата между суха и дехидратирана кожа? 
  • Кои продукти са подходящи за сухата кожа?
  • Какви са най-важните съставки на кремовете, предназначени за суха кожа?   
  • Нанасянето на грим влияе ли върху сухата и чувствителна кожа?
  • Колко често трябва да се използва ексфолиант?

Това са само част от въпросите в интервюто, а повечето от тях са зададени от вас, читателите на Az-jenata.bg, които се включихте в съвместната ни игра с Laboratorios BABÈ. Условието в играта беше да зададете въпрос, свързан със сухата кожа и получихме над 100 чудесни въпроса.

Можете да чуете отговорите им в интервюто с Томислава Ванкова. Приятно гледане.

Свързани статии

Коментирай