Домашен пилинг за устни и ръце

Прави кожата мека и подхранена

08.12.2023г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кога бе последният път, когато се погрижихте за красотата на кожата на ръцете и устните си? В ежедневната рутина обикновено ги подхранваме с крем за ръце или балсам за устни. Забравяме обаче, че кожата, която е толкова нежна и деликатна в тези области, също се нуждае от лек пилинг. 

Свързани статии

Ексфолирането подпомага регенерацията на клетките, подобрява тена, особено на ръцете, елиминира разрошените кожички по устните и при по-сухите ръце. Освен това, редовното ексфолиране подпомага по-доброто усвояване на всекидневните грижи, които нанасяме, а любимото ни червило изглежда неустоимо върху добре поддържаните устни. 

Днес споделяме една лесна рецепта за домашен ексфолиант за ръце и устни, с който да разкриете красотата на вашата кожа. 

В купичка комбинирайте 1 чаена лъжичка качествен мед, 1-2 чаени лъжички кафява захар, 1 чаена лъжичка масло от бадем, зехтин, кокос, жожоба, което ви допада най-много от тези масла. Всичко се разбърква много добре и вашият пилинг е готов. 

Свързани статии

По желание може да добавите към него щипка канела, капсула с витамин Е за успокояване и допълнително подхранване на кожата, щипка какао на прах, богато на антиоксиданти. 

Ексфолиантът се нанася с леки масажни движения. Масажирайте няколко секунди и след това изплакнете с хладка вода. Ако е необходимо завършете с крем за ръце и балсам за устни. 
 

Коментирай