Здраве и красота

Как да накъдрите косата си със сламки

Красива прическа за малки и пораснали момичета

06.12.2023г. / 18 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косата винаги е била и ще бъде символ на красотата и женствеността. Затова е важно да се грижим добре за нейното здраве. Ние, дамите, обичаме да сменяме цветовете на косата си, линията на прическата. Понякога косата ни е идеално изправена, друг път сме постигнали с помощта на маша или ролки меки вълни. 
Знаем какви ли не трикове за къдрене на коса – различни видове ролки, парцалчета.

Свързани статии

Какво ще кажете за перфектни ситни диско къдрици, които може да направите у дома с помощта на сламки? Идея, която ще се хареса и на малката ви дъщеря. 

Всичко, което ви е необходимо са сламки – пластмасови или хартиени и фини ластичета или фиби. Измийте косата си както обикновено и я изсушете със сешоар. Разделете косата на сектори. Вземете една сламка и завийте около нея стегнато тънък кичур коса. Когато стигнете до скалпа, прегънете на две сламката и фиксирайте двата ѝ края с ластик или фиба. Колкото по-тънки са кичурите, толкова по-ситни ще са къдриците ви. 

Свързани статии

След като навиете по този начин косата си, може да я оставите така в рамките на няколко часа, а най-добре е да накъдрите косата си от вечерта и да преспите със сламките.

На сутринта премахнете внимателно сламките и разрешете къдриците с пръсти. Оформете прическата си според вашите желания. Може да я оставите пусната, да добавите диадема, лента, красиви шноли, да я прихванете с панделка на опашка и т. н. 

Снимка: iStock
 

Коментирай