Свободно време

Pantone обяви цвета за 2024 година

Лек и нежен цвят

07.12.2023г. / 18 30ч.
Михаела Лазарова
Бионсе. Снимка: Getty

Бионсе. Снимка: Getty

Кой е любимият ви цвят? А може би е повече от един. С наближаването на всяка нова година се вълнуваме какво ни очаква през следващата календарна година. Смело можем да кажем, че всяка година си има свой цвят, особено след като институтът Pantone започна да обявява цветовете за всяка следваща нова година. 

За 2024 това е цветът 13-1023 Peach Fuzz. Нежен, лек, плодов тон, който внушава мир и спокойствие, много различен от този за 2023 година – Viva Magenta 18-1750. 

 „Минаваме през много сътресения в живота си и имаме нужда от цвят, който подхранва“, споделя специалистът по цветовете на Pantone Leatrice Eisman за CNN. „Това е топъл и уютен нюанс“, добавя тя.

„Смятаме, че прасковата е силно носталгичен цвят“, каза Айсман. „По-често цветът на жената. И въпреки това е адаптиран и събран в мъжките гардероби и обстановка. Мисля, че това говори за модерността на сянката“, отбелязва Eisman. 

Всъщност през 2023 година се навършват и 25 години от инициативата на Pantone „Цвят на годината“. Вероятно се чудите как се избира цвят на годината? Експертите на Pantone Color Institute, правят проучвания в областта на модата, тенденции в интериорния дизайн, моменти от поп културата и човешката психология, за да направят своя избор.

Оказва се, че през годините и до днес, редица холивудски знаменитости, сред които и певицата Бионсе, са избирали и избират тоалетите си за официални събития в прасковени нюанси. Е, определено  Peach Fuzz ни плени от пръв поглед и нямаме търпение да го добавим във визията и дома си.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 4 месеца )
Не прилича на всеки този цеят, капризен е...особено на по- тъмна кожа никак не върви
отговор Сигнализирай за неуместен коментар