Здраве и красота

Вълшебен зелен сок за отслабване след празниците

Вталете се бързо и неусетно

11.01.2024г. / 14 40ч.
Илияна Николова
Вълшебен зелен сок за отслабване след празниците

Коледните и новогодишните празници приключиха и е време отново да влезете във форма. Не се отчайвайте, ако кантарът показва няколко килограма нагоре. И определено не бързайте да гладувате прекалено рестриктивно, защото това само ще предизвика йо-йо ефект. 

Разбира се, че е добре да се върнете към здравословния си режим на хранене след празниците, така че да нормализирате теглото си. Но спазването на твърде ограничаваща диета може да има тъкмо обратния ефект. 

За да подпомогнете метаболизма си и прочистването на натрупаните токсини от празничното преяждане, можете да си приготвите вълшебен сок от зелени зеленчуци и плодове, с помощта на който да ускорите метаболизма. 

Зеленият сок има прекрасни свойства в отслабването и детокса, като дава възможност на организма да се разтовари, червата да върнат баланса си, а имунната система и кожата да са отново в разцвет. 

Свързани статии

Съставки на зеления сок за отслабване:

  • 150 г краставици;
  • 150 г целина;
  • 150 г къдраво зеле;
  • ¼ чаша прясна мента;
  • 4 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден;
  • 2 зелени ябълки с кората; 
  • 4 супени лъжици мед (по желание).

Пасирайте всички съставки в блендер, като предварително сте почистили ябълките от сърцевината и семките. Всички останали продукти сложете цели, без да ги белите. Пасирайте до гладка смес. Ако се налага добавете малко вода. 

Количеството е за около 4 порции/чаши. В една порция се съдържат едва 86 калории, а толкова много фибри, витамини, минерали и антиоксиданти. 

Пийте по една чаша от зеления сок всяка сутрин на гладно за най-добри резултати. 

Коментирай