Здраве и красота

Следвайте тези 7 трика и след месец ще изглеждате и ще се чувствате по-добре 

Не подценявайте силата на грижата за себе си 

25.01.2024г. / 12 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

В ежедневието си може би сте прекалено заети, за да отделите време за себе си. Дните и месеците минават, а вие виждате в огледалото следите от нездравословния си начин на живот. Ако усещате, че е дошло време за промяна, не се колебайте, а започнете още сега!

В следващите редове ще ви споделим няколко лесни трика, които ще ви накарат да засияете. 

Отделяйте малко време за четене всяка вечер 

20 минути четене всеки ден могат да направят чудеса за вашата памет и здраве – вашият коефициент на интелигентност се повишава, креативността ви се развива и вие ставате по-знаещи, самоуверени и интересни както като личности, така и като събеседници. Инвестирайте в себе си. Отделете време за четене и самоусъвършенстване. 

Обърнете внимание на стойката си 

Този съвет може да изглежда прост, но е по-труден, отколкото си мислите. Ходенето прегърбени ви кара да изглеждате по-ниски и освен това може да доведе до значително отпускане на коремната мускулатура. Добрата стойка ви кара да изглеждате по-слаби, по-високи и по-уверени. Ако сте свикнали да стоите прегърбени по принцип, стоенето изправени може да се окаже за вас истинско предизвикателство. От съществено значение е да обръщате внимание на стойката си ежедневно и да си напомняте често, че трябва да стоите изправени.

Дръжте раменете си назад и вдигнете брадичка. Ако пък имате проблеми със по-изправеният стоеж, можете да използвате за тази цел специализирани продукти (като например колан за поддържане на стойката). 

Свързани статии

Започнете да използвате шийт/лист маски 

Шийт маските са листове плат с форма на лице, които са напоени със специални формули или пък серуми. Те са страхотни, защото няма да изсушат кожата ви по начина, по който това може да се случи, ако използвате конвенционална маска под формата на паста. Шийт маските могат да озарят кожата ви и да подобрят тена ви, придавайки му естествен блясък; те ще направят кожата ви по-стегната, намалявайки фините линии и бръчки. Това е доста бюджетен вариант, ако искате да се погрижите добре за кожата на лицето си, при това у дома.

Ако искате най-добри резултати, трябва да използвате лист маска два до три пъти седмично. Ще забележите промяната още след първото използване, а ако продължите, ще можете да задържите и постигнатия ефект. 

Свързани статии

Заменете газираните напитки с чай или зеленчуков сок

Чаят, независимо дали е черен, зелен или бял, плодов или билков е пълен със здравословни антиоксиданти. Той ще хидратира организма ви, а ако пък не обичате вкуса му, можете да го замените със зеленчукови смутита или сокове. 

Пробвайте различна прическа 

Ако се грижите редовно за косата си, но все пак имате усещането, че „нещо не е както трябва“, може би трябва да помислите за различна прическа. Разчупването на външния ви вид може да ви накара да се почувствате по-добре и да повиши увереността и чара ви. Ако не сте сигурни какъв стил ще подхожда най-добре на формата на лицето ви, можете да говорите с вашия фризьор, или пък да проверите в интернет коя прическа ще ви отива. Промяната може да ви даде изцяло нов облик, което ще ви накара да се почувствате по-красиви, по-свежи и по-уверени. 

Свързани статии

Заменете въглехидратите със зеленчуци 

Опитайте се да включите този трик към ежедневието си, като замените въглехидратите в поне едно хранене (за предпочитане вечеря) със зеленчуци. Можете да избирате сред доста продукти като: карфиол, броколи, сладки картофи, моркови, чушки, целина, зеле, маруля и гъби... и какво ли още не! Това може да ви помогне не само да отслабнете, но и да увеличите съдържанието на хранителни вещества, включително антиоксиданти и фибри. 

Свързани статии

Изберете си ден от седмицата, който да е „вашият ден“

Важно е да имате поне един ден от седмицата, посветен на вас. Ден, в който можете да се отпуснете, да правите нещо, което ви кара да се чувствате добре и да препрограмирате душата, ума и тялото си. Така ще заредите батериите си и ще можете да посрещнете предизвикателствата на ежедневието. А след определено време ще усетите как се чувствате значително по-добре. 

Коментирай
Здраве и красота