Здраве и красота

6 трика, които ще ви помогнат да прикриете възрастта си с прическата

Бъдете смели и опитайте нещо ново 

22.02.2024г. / 14 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Едва ли ще се намери жена, която да не е изпитвала онова блажено чувство след посещение при любимия фризьор. Ако сте в лошо настроение, отидете и си направете прическа. Ще видите как изведнъж светът около вас ще ви се стори по-различен, а нагласата – по-позитивна. Но доброто състояние на косата не само ни кара да се чувстваме добре, но и да изглеждаме значително по-млади, а Деми Мур е истинско доказателство за това.

В следващите редове ще ви подскажем няколко трика, които можете да използвате, за да се подмладите, с помощта на леки корекции в прическата. А ето и кои са те:

Направете си бретон тип „завеса“ (curtain bangs)

През последните няколко сезона популярността на този стил нарасна значително, като той е задължителна част от визията на редица холивудски дами. Такъв бретон рамкира лицето, привлича вниманието към високите му точки и ви кара да изглеждате по-млади по съвсем естествен начин. Съчетаването на боб с бретона тип „перде“ (или „завеса“) също може да придаде щипка свежест на външния ви вид, осигурявайки необходимия обем на косата ви.

Фризьорът на звездите Кандис Хелтън обяснява: „Бретонът прави лицето ви по-малко – ето защо е много ефективен, за да изглеждате по-млади. Бретон тип „перде“ на вълниста коса е един от най-ефектните стилове, който има способността да намали възрастта ви. Да имаш добър фризьор обаче е наистина необходимо, тъй като да се направи такъв бретон не е толкова лесно, колкото изглежда.“

Свързани статии

Скъсете дължината 

Твърде често жените продължават да поддържат косата си дълга, въпреки че това може да не им отива. Косата, която е израснала и не е получила подходяща грижа, в краищата може да започне да изглежда като тънки стръкове сено. Ако вашият стилист ви препоръча подстригване, не се колебайте. Прическите тип боб или пикси ще премахнат години от външния ви вид. Късата подстрижка може не само да придаде по-младежко излъчване, а в някои случаи ще спести часове време за стилизиране. Джейми Лий Къртис е перфектен пример за това как пикси прическата може да ви подмлади. 

Опитайте балеаж 

Много дами си мислят, че поддържането на определени прически е трудно и затова предпочитат да боядисат косата си в един тон. Вярвате или не, но балеажът може да бъде по-лесен за поддържане. Един от основните съвети на стилистите е, че изсветляването ви придава по-младежки вид. Определението за балеаж е той да бъде „нарисуван“. Това означава, че балеажният акцент може да бъде „рисуван“ в определени области, за да ви помогне да подчертаете най-добрите страни. Резултатът – градуиран вид с повече измерения от традиционните кичури.

Свързани статии

Не забравяйте да използвате продукти за обем 

Обемната коса не трябва да е скучна. Когато използвате правилните продукти, можете да постигнете обемна коса без „тупиран“ ефект, при това добавяйки блясък. Ето затова – не се страхувайте, а вземете кръглата четка и сешоара!

Не прекалявайте със стилизирането 

Един сигурен начин да постигнете по-млада визия е да обърнете внимание на актуалните тенденции. Днес всички предпочитат стил, който изглежда така, сякаш не сте правили нищо. Силно стилизираната прическа и „перфектната“ коса могат да ви накарат да изглеждате скучни и остарели. Знаменитости като Сара Джесика Паркър, Мадона и Чарлийз Терон обожават небрежния стил. 

Опитайте нещо ново 

Все по-често жените смятат, че са твърде стари за определени прически. Въпреки това, излизането от зоната ви на комфорт може да ви накара да обичате косата си повече от всякога! Разчупването на стила ви ще ви накара да се почувствате по-млади и освободени. Винаги сте искали да направите лилава ивица в косата си? Защо не! С правилния стилист единственото ви ограничение е вашето въображение. Така че бъдете смели и заявете кои сте и какво харесвате. 

Снимки: Getty images.

Коментирай