Здраве и красота

6 страхотни маски за суха кожа 

Направете си успокояваща маска с кокосово масло и масло от ший 

20.03.2024г. / 06 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

В ерата на социалните мрежи е много лесно да си помислим, че известните дами изглеждат перфектно. Но дали това наистина е така? Разбира се, че не. Всяка една от тях има своите тайни за красота. Но безспорно, натуралната грижа е все по-популярна. Ако искате да освежите кожата на лицето си и да ѝ придадете сияен вид, опитайте някоя от следните маски за суха кожа:

Подмладяваща маска с тиква 

Смесете 60 мл обезмаслено кисело мляко, 1 с. л. мед, 60 мл сварена тиква и 1 с. л. смляно ленено семе. Разбъркайте съставките до гладкост, след което разнесете маската върху цялото си лице. Оставете да подейства около 10 минути, а след това изплакнете с топла вода. Тиквата може да оставя петна, така че направете това в банята или над мивката. Ако имате проблеми с отстраняването на маската от кожата си, използвайте микрофибърна кърпа.

Свързани статии

Лесна хидратираща маска с яйце

Отделете жълтъка от едно яйце. Разбийте жълтъка и добавете щипка канела, след което нанесете сместа върху цялото си лице. Оставете да престои около 30 минути, преди да изплакнете с топла вода. Яйчните белтъци са чудесни за мазна кожа, но не са толкова добри за суха кожа. Използвайте само жълтъците за хидратираща маска. За да направите маската си малко по-кремообразна, добавете няколко капки мед.

Изсветляваща маска с куркума за суха кожа 

В малка купа смесете заедно 1 с. л. брашно от нахут с щипка куркума на прах. Добавете 1 с. л. вода, след което разбъркайте съставките заедно, докато се превърнат в гладка смес. След като тя стане хубава и гъста, разнесете я върху лицето си и я оставете да подейства за около 15 минути. Куркумата е изпитана, натурална съставка за грижа за кожата. Тя може да ви помогне за намаляване на възпалението, да изсветли тъмните петна, да предотврати обриви и да помогне на сухата кожа.

Свързани статии

Дълбоко хидратираща маска с банан и кокосово масло 

Бананите са богати на витамини и антиоксиданти, а кокосовото масло има хидратиращи свойства. Следователно, тази маска за лице може не само да поддържа кожата ви хидратирана, но също така може да я накара да засияе. За нея ще ви трябват: 1/2 узрял банан, 1 с. л. кокосово мляко. Намачкайте банана и го смесете с кокосовото мляко. Нанесете маската и я оставете да действа 15-20 минути, а след това изплакнете. 

Хидратираща маска с алое и краставица 

Ето какво трябва да направите, за да си приготвите тази чудесна маска. Вземете 3-4 резена краставица (заедно с кората) и ги пасирайте. Добавете 2 с. л. пресен гел от алое, ако имате растение (или гел от алое, който се продава в магазинната мрежа). Смесете двете съставки и нанесете сместа върху лицето. Оставете маската да действа 20 минути и изплакнете с вода.

Свързани статии

Успокояваща маска с кокосово масло и масло от ший 

Маслото от ший е отличен емолиент, който запълва пукнатините на сухата кожа и я прави гладка и мека. Освен това има противовъзпалителни свойства, които предотвратяват сърбеж и дразнене. За да си приготвите тази прекрасна маска, смесете: 1 с. л. кокосово масло, заедно с 1 с. л. масло от ший. Нанесете сместа върху лицето. Оставете я да подейства за около 15 минути и избършете внимателно с топла кърпа. Това едновременно ще почисти и подхрани кожата. Изплакнете с топла вода.

Коментирай